1. Головна
  2. Новини
  3. У польській школі в Ковелі відбувся конкурс, присвячений Йоану Павлу ІІ

У польській школі в Ковелі відбувся конкурс, присвячений Йоану Павлу ІІ

Упродовж п’яти років учні польської школи в Ковелі нагадують собі та іншим, зокрема у школі та своїх родинах, про служіння, події з життя та творчість Кароля Войтили – Йоана Павла ІІ. Пише Волинський монітор.

17 жовтня у школі відбувся конкурс, під час якого всі охочі відповідали на запитання, що стосувалися життя видатного поляка, його книг, подорожей, які він здійснив упродовж життя, енциклік, людей, котрих зустрічав, кардинальського і папського одягу.

У цьому році Папський день проходив під гаслом «Встаньте, ходімо». Ці слова Папа виголосив під час першого паломництва на Батьківщину в 1979 р. Вони заохочували поляків до дій так само, як і його пам’ятне: «Нехай зійде Дух Твій! Нехай зійде Дух Твій та оновить обличчя землі!» А також «(…) людина не може зрозуміти себе до кінця без Христа. Не може зрозуміти, ані ким вона є, ані якою є її гідність, ані яким є її покликання та остаточне призначення. Не може цього зрозуміти без Христа. Ось чому не можна ніде виключати Христа з історії людини на землі».

У конкурсі, що відбувся в Ковелі з нагоди Папського дня, взяли участь дев’ятеро учнів. Найбільшу кількістю балів отримала Христина Півень, друге місце зайняла Анна Рабчук, а третє – Ірина Шахова. Всім учасникам голова Товариства польської культури в Ковелі Анатолій Герка вручив нагороди, подарунки й дипломи.

#польща_україна

Коментарі

Читайте також

Перебуваючи у Ковелі, міністр Канцелярії Президента Польщі відвідав польську родину

Перебуваючи у Ковелі, міністр Канцелярії Президента Польщі відвідав польську родину
Він передав подарунки вдові співзасновника і багаторічного голови Товариства польської культури в Ковелі Вацлава Герки, а польській школі, що діє в нашому місті, презентував комп'ютер.

Ковель відвідав міністр Канцелярії Президента Республіки Польщі

Ковель відвідав міністр Канцелярії Президента Республіки Польщі
Представники міської влади Ковеля, польські дипломати та журналісти з України, Білорусі й Литви, відвідали богослужіння в костелі Святої Анни, вшанували похованих на військовому кладовищі загиблих поляків.