1. Головна
  2. Новини
  3. У Ковелі шість роботодавців порушують терміни виплатили зарплати своїм працівникам

У Ковелі шість роботодавців порушують терміни виплатили зарплати своїм працівникам

Як повідомила завідувач сектору з питань праці відділу економічного розвитку і торгівлі Ліліана Герасимчук, з початку року у Ковелі виявлено порушення строків виплати заробітної плати найманим працівникам на чотирьох підприємствах та у двох підприємців - фізичних осіб. Усього за дев'ять місяців 2019 року було проведено 21 інспекційне відвідування.

За словами завідувачки сектору, на керівників, які порушують законодавство про працю, не дотримуючись термінів та періодичності виплати заробітної плати, складено відповідні приписи про усунення порушень, а також постанови про накладення штрафів.

Відповідно до ст.24 Закону конкретні терміни виплати встановлюються підприємствами самостійно в колективному договорі або нормативному акті роботодавця з дотримання норм законодавства. При цьому зарплата повинна виплачуватись не рідше двох разів на місяць через проміжок часу, що не перевищує шістнадцять календарних днів та не пізніше семи днів після закінчення періоду, за який вона здійснюється.

Першою половиною вважається 15 календарних днів - з 1 по 15 число, а другою - з 16 по 30 (31). Тобто, заробітна плата за першу половину місяця має виплачуватись в період не пізніше з 16 по 22 число, а за другу половину - з 1 по 7. Виплата здійснюється за фактично відпрацьований час на підставі табеля обліку робочого часу, який заповнюється за звітний період.

За порушення законодавства про оплату праці винні особи притягаються до адміністративної, матеріальної та кримінальної відповідальності згідно із законодавством.


#ЗаконодавствоПроПрацю #Підприємці

Коментарі

Читайте також

В Україні планують збільшити терміни відпустки та дозволити звільняти вагітних

В Україні планують збільшити терміни відпустки та дозволити звільняти вагітних
Що готує новий Трудовий кодекс: народні обранці пропонують ряд нововведень, які мають відповідати викликам сучасності у сфері відносин між роботодавцем і найманим працівником.

Змінено порядок реєстрації колективних договорів, - інформує відділ економічного розвитку та торгівлі

Змінено порядок реєстрації колективних договорів, - інформує відділ економічного розвитку та торгівлі
До уваги ковельчан - юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців міста! Зміни стосуються реєстрації галузевих (міжгалузевих) і територіальних угод, колективних договорів.

На Привокзальному ринку у Ковелі п'ятеро підприємців працювали без дозвільних документів

На Привокзальному ринку у Ковелі п'ятеро підприємців працювали без дозвільних документів
За вісім місяців 2019 року завдяки діяльності робочої групи з легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення до бюджету міста додатково надходить близько 100 тисяч гривень щомісяця у вигляді податків.