1. Головна
  2. Новини
  3. Ковельські рятувальники вкотре наголошують про заборону спалювання листя та сміття

Ковельські рятувальники вкотре наголошують про заборону спалювання листя та сміття

Ковельський МРВ У ДСНС України у Волинській області ще раз наголошує громадянам про заборону спалювання залишків сухої рослинності та сміття.
Фото ілюстративне

Необережне поводження з вогнем під час відпочинку у лісі може призвести до швидкого поширення вогню по опалому листі та сухій траві, а спалювання сміття чи іншої сухої рослинності на присадибних ділянках є однією з основних причин пожеж на торф'яниках. Гасіння таких пожеж вимагає значних матеріальних та людських ресурсів.

Нагадуємо, що самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків, а також опалого листя у парках, інших зелених насадженнях та газонах у населених пунктах, спалювання післяжнивних залишків без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього природного середовища, або з порушенням умов такого дозволу тягне за собою адміністративну відповідальність. Відповідальність за порушення цієї норми передбачена статтею 771 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Звертаємось до мешканців міста і району: будьте обережні у поводженні з вогнем, не провокуйте пожеж в екосистемах!

Ковельський МРВ У ДСНС України у Волинській області


#Рятувальники #Екологія

Коментарі

Читайте також

Ліквідували пожежу та врятували потерпілих: у готелі м. Ковеля провели навчання рятувальників

Ліквідували пожежу та врятували потерпілих: у готелі м. Ковеля провели навчання рятувальників
Імітоване займання сталося в одному з номерів готелю «Лісова пісня» на 4-му поверсі. Крім пожежно-тактичних навчань, здійснили й позапланову перевірку стану техногенної безпеки будівлі.