1. Головна
  2. Новини
  3. Розмір мінімальної пенсії зросте на 74 гривні, - повідомила начальник Ковельського управління Пенсійного Фонду України

Розмір мінімальної пенсії зросте на 74 гривні, - повідомила начальник Ковельського управління Пенсійного Фонду України

Під час щотижневої оперативної наради з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації, районних установ і організацій начальник Ковельського об’єднаного управління Пенсійного Фонду України Інна Самолюк проінформувала про стан виплати та перерахунку пенсій з 01 грудня 2019 року. Повідомляє відділ з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації.

Посадовець зазначила, що відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2019 рік» з 1 грудня 2019 року зростає прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність, – із 1564 до 1638 гривень. У зв’язку з цим з 1 грудня цього року проводитиметься автоматичний перерахунок пенсій.

Перерахунку підлягають мінімальні розміри пенсій, а також підвищення, надбавки та доплати до пенсій, які залежать від розміру прожиткового мінімуму, для осіб, котрі втратили працездатність.

Інна Петрівна повідомила, що перерахунку підлягають також пенсії за особливі заслуги перед Україною; ветеранам війни; мінімальні розміри пенсій учасникам бойових дій та особам з інвалідністю внаслідок війни; мінімальні розміри пенсій особам з інвалідністю, щодо яких встановлено причинний зв’язок інвалідності з Чорнобильською катастрофою, та особам з інвалідністю з числа учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Розмір мінімальної пенсії за віком становитиме 1638 гривень (тобто збільшиться на 74 гривні).

Всього перерахунку підлягають 90,5% справ одержувачів пенсій. З перерахованих - у 53% пенсіонерів збільшується розмір пенсій, у інших перераховуються складові пенсійної виплати. Не змінною залишається доплата до 2 тисяч гривень для осіб, які мають стаж 30 років жінки, 35 чоловіки. Середнє підвищення пенсії після перерахунку становить 46,4 грн. Потреба на виплату пенсій в грудні збільшилась на 750,3 тисячі гривень і становить 72 млн.836,7 тис. грн.


#СоціальнийЗахист

Коментарі

  • Вадим
    Ех, ото заживем!))
    Ех, ото заживем!)) Відповісти

Читайте також