1. Головна
  2. Новини
  3. У Ковелі відкрили Центр ендоурології та відділення трансплантації після капремонту ФОТО ВІДЕО

У Ковелі відкрили Центр ендоурології та відділення трансплантації після капремонту ФОТО ВІДЕО

Сьогодні після капітального ремонту у Ковельській центральній лікарні відкрили Центр ендоурології та відділення трансплантації, - повідомляє офіційний сайт Ковельської міської ради.

Роботи профінансовано з міського бюджету, а також використані власні кошти МТМО. Тут повністю оновили палати, процедурні, кабінети медичного персоналу, коридор і рецепцію. Раніше хворі перебували у чотиримісних палатах, зараз їх зробили тримісними. З’явилась сучасна післяопераційна, а також палата для пацієнтів після трансплантації, яку обладнали окремою душовою.

Головний лікар Олег Самчук розповів, що в лікарні ще залишилось відремонтувати травматологічне відділення, операційний блок, сходинки та ліфти, потому будуть працювати і над утепленням приміщень. Він проанонсував, що найближчим часом у будівлі пологового будинку буде презентовано ще один поверх дитячої поліклініки.

Оглянув модернізоване відділення міський голова Олег Кіндер.

- Багато змін впродовж останніх років відбулось в закладах МТМО. Значні фінансові ресурси для цього спрямовувались з міського бюджету. Це реальні справи, які ми щоденно робимо для наших мешканців. А успіхи ковельських лікарів, особливо у сфері трансплантології, додають позитивного іміджу нашому місту. Горджусь і радію, коли бачу такі чудові результати, - вкотре подякував керівнику та колективу за роботу Олег Олексійович.

Він запевнив, що незважаючи на те, що є ще чимало важливих і дороговартісних проєктів на цей рік, міська влада і надалі буде підтримувати охорону здоров’я Ковеля.

В оновлених Центрі ендоурології та відділенні трансплантації облаштовано сім палат для пацієнтів, 15 ліжок — для стаціонарного лікування та 10 — з денним перебуванням.

- Ми створили прекрасні умови для комфортного перебування пацієнтів у стаціонарі і це сприятиме їх швидшому одужанню. Також персонал має можливість працювати в приміщенні європейського рівня. Це стало можливим завдяки нашому головному лікареві Олегові Самчуку та постійній увазі керівництва міста до нашого лікувального закладу. Велика подяка їм від усього колективу, - не приховує своєї радості від зробленого завідувач Центру ендоурології Роман Валецький.

У коридорі - світлини людей, яким ковельські медики зробили пересадку нирок. Поки їх три, у майбутньому, сподіваються, фотогалерея стане значно більшою.




#Трансплантація #КовельськеМТМО

Коментарі

Читайте також

Хірургів, котрі поспішали на пересадку серця у Ковель, поліція оштрафувала за перевищення швидкості

Хірургів, котрі поспішали на пересадку серця у Ковель, поліція оштрафувала за перевищення швидкості
Директор Інституту серця МОЗ України Борис Тодуров розповів, як почувається пацієнт з новим серцем, а також повідомив, чому втратили пів години дорогоцінного часу, який міг коштувати людині життя.

Ковельські лікарі подякували десяткам людей, причетних до проведення операцій з трансплантації

Ковельські лікарі подякували десяткам людей, причетних до проведення операцій з трансплантації
Насамперед, родичам донорів, які дали дозвіл на пересадку органів загиблих. Подякували й міністру охорони здоров'я, команді Інституту серця, міському голові Олегу Кіндеру, депутатському корпусу Ковеля та багатьом іншим.