1. Головна
  2. Новини
  3. Три доби у Ковелі намагалися дістати кошеня з верхівки дерева

Три доби у Ковелі намагалися дістати кошеня з верхівки дерева

Спайдермен - котик, що понад три доби просидів на верхівці дерева, розташованого на привокзальній площі у Ковелі, - пишуть у спільноті Kovel Animals.

- 17 січня, близько 20 години, взнаєм, що на верхівці дерева вже добу знаходиться кошеня, судячи з допису у Facebook, драбина у 2 метри вирішує проблему. Приїздим на місце (з драбиною) та розуміємо, що самотужки нічого не вдіємо. Викликаємо МНС, та вже за кілька хвилин, троє мужніх хлопців беруться до справи. Затамувавши подих, спостерігаємо, нагадує сюжет голівудського фільму, настільки вправно та швидко рятувальники дістаються до бідолахи, але..., але перелякане створіння вирішує, що йому загрожує небезпека, та умить опиняється на самісінькій верхівці(( все, далі рятівники безсилі, (дерево занадто тонке) та потрібна інша техніка, - розповідають волонтери.


18 січня була друга спроба врятувати кота. Знову за допомогою звернулися до рятувальників. Та хлопцям вкотре не вдалося дістатись бідолахи. Тож потрібна була машина з автовишкою. Волонтери звернулись до КП «Верес». Та після огляду висоти дерева стало зрозуміло, що і вони не допоможуть, адже машина, на яку була надія, не дістане до такої висоти.

- 19 січня, дивом взнаєм номер телефону до головного інженера ковельського РЕСу, і незважаючи на вихідний, телефонуємо. Так, вони мають машину, що відповідає нашим вимогам, і вже за якийсь час вона на місці. Але ж вихідний день, переповнена людьми привокзальна площа та габаритна техніка, і тут на допомогу приходять патрульні поліцейські. Декілька хвилин, вправне керування технікою, і кошеня у надійних руках!


Волонтери кажуть, що, можливо більшість не зрозуміють їхніх дій, адже це лише кошеня, але для зоозахисників це, насамперед, врятоване життя.

- Щира подяка усім від команди Kovel Animals. Дописувачу у соцмережі Facebook, за інформацію щодо котика, відважним хлопцям з МНС, КП «Верес», ковельському РЕС, патрульній поліції міста Ковель, та тому хороброму хлопцеві, що самотужки намагався дістати кошеня, - йдеться у дописі на сторінці волонтерського об’єднання «Kovel Animals» у Фейсбук.

І тепер цей красунчик з фото, шукає нову родину.


#KovelAnimals #БезпритульніТварини

Коментарі

Читайте також

Волонтери подякували міській владі та відзначили ефективність Програми поводження з безпритульними тваринами, яка діє у Ковелі

Волонтери  подякували міській владі та відзначили ефективність Програми поводження з безпритульними  тваринами, яка діє у Ковелі
Міський голова також висловив вдячність зоозахисникам за активну громадську діяльність. Програма діятиме і у 2020-2022 роках. Таке рішення прийняли депутати, передбачивши в бюджеті на її впровадження понад 2 млн грн.

У Ковелі знайшли двох цуценят підвішеними у відрі на дереві. Від страшної смерті їх врятували небайдужі ковельчани

У Ковелі знайшли двох цуценят підвішеними у відрі на дереві. Від страшної смерті їх врятували небайдужі ковельчани
Люди обурені жорстокістю та бездушністю тих, хто міг таке вчинити із беззахисними тваринами. Волонтерське об’єднання «Kovel Animals» нині шукає песикам нових господарів.