1. Головна
  2. Новини
  3. Про що мріють неповнолітні засуджені? У Ковелі провели арт-терапію для вихованців колонії

Про що мріють неповнолітні засуджені? У Ковелі провели арт-терапію для вихованців колонії

Нещодавно завдяки тісній співпраці Ковельського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді та Ковельської виховної колоній серед неповнолітніх засуджених був проведений арт-терапевтичний тренінг: «Я і моя мрія». Мета даного заходу було сприяння переоцінці ціннісних орієнтацій засуджених, вмінню моделювати цілі у власному житті та шукати шляхи їх досягнення, сприяти позитивному світогляду неповнолітніх, - розповідає директор Ковельського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Інна Третяк.

Основним модератором проведення даного тренінгу стала активна громадська діячка, очільниця ГО «Зігрій душу» Лисакова Анна, яка має чималий досвід роботи з бійцями, ветеранами, учасниками бойових дій на Сході нашої країни. З 2014 року вона успішно працює з ними, використовуючи арт-терапевтичні техніки.

Перші хвилини зустрічі були трішки напруженими. Адже не кожен відразу може розкритися та бути відвертим. Проте легка музика, приємна та щира атмосфера допомогли молоді знайти необхідні точки довіри. У процесі роботи, багато хто відверто говорив про свої переживання, а хтось відкрив у собі справжні художні здібності.

- Штрих за штрихом, фарба до фарби і на полотні народжувалися юнацькі мрії та надії. І у той момент, повної гармонії, навіть забулося, що за дверима зовсім інше життя. Запах фарби, легке шарудіння пензлів, приємна музика наштовхували молодь “позитивно мріяти” - мріяти про дім, любов, дружбу, подорожі, віру, - зауважує Інна Третяк.

Кожна робота наповнилася особливим змістом. Незважаючи на хист до малювання, хлопці зуміли передати на полотні свої емоції, юнацькі клопоти та сподівання. Завершився захід спільним фото з жовто-блакитним прапором, що став гарним символом ГО “Зігрій душу”, на якому розміщені різнокольорові відбитки долонь українських героїв. Цей момент для учасників тренінгу, мав свою моральну цінність. Адже кожен з них у майбутньому може стати “позитивним героєм” своєї країни.

Ковельський міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді щиро дякує Анні Лисаковій за співпрацю.


#ЗігрійДушу #СоціальнийЗахист #Волонтери

Коментарі

Читайте також

За сприяння Ковельської міської ради вкотре у Ковелі провели арт-терапію для бійців АТО та їх родин

За сприяння Ковельської міської ради вкотре у Ковелі провели арт-терапію для бійців АТО та їх родин
Такий метод реабілітації досить позитивно впливає на емоційний стан учасників. Крім того, вони спілкувалися з психотерапевтом, вчилися відновлювати рівновагу та керувати емоційними станами.

У Ковелі ветеранів АТО, військових та їх родини запрошують на арт-годину малювання на полотні

У Ковелі ветеранів АТО, військових та їх родини запрошують на арт-годину малювання на полотні
22 лютого ГО «Зігрій душу» у співпраці з Ковельською міською радою, БФ Brish-Ukrainian Aid, за підтримки Ковельського об’єднаного військкомату проведуть цікавий, пізнавальний захід.