1. Головна
  2. Новини
  3. Чоловіка, якому у Ковелі пересадили серце, виписали з лікарні

Чоловіка, якому у Ковелі пересадили серце, виписали з лікарні

У лікарні Ковельського МТМО 24 грудня здійснили трансплантацію серця. Нині 56-річного Василя Міговку виписали з лікарні, - про це повідомила керівниця Всеукраїнської платформи донорства Ірина Заславець на своїй сторінці у Фейсбук.

- Сивим і виснаженим цей чоловік, по центру світлини, був іще місяць тому. Із серцем, яке знищила застуда, йому давали хіба кілька місяців життя. Він буквально згасав. І подивіться на нього зараз! Це ж небо і земля. І не лише завдяки пофарбованому волоссю Василь Міговка повний сил і енергії. Завдяки донорському серцю, яке тепер б’ється у його грудях. Каже: «життя тільки починається». І жити його він нарешті зібрався для себе!, - пише Ірина.


Василя Михайловича, якого прооперували 24 грудня, виписали з Інституту серця. На фото лише третина його великої родини, яка приїхала до Києва з Білої Церкви, де проживає чоловік.

- Я ж вкотре хочу подякувати тим, завдяки кому Василь Міговка отримав цей свій другий шанс. Олегу Самчуку і команді Ковельського МТМО - Юліану Голику, Олександру Голубу, Роману Домашичу; Борису Тодурову і команді Інституту серця МОЗ України. Та найбільше подяка - людям, імен яких ми не знаємо - 46-річному чоловікові, який того дня помер, і його сестрі, яка підписала згоду на донорство і врятувала три життя, - зауважила Ірина Заславець у своєму дописі.


У коментарях під повідомленням жінка зазначила, що ім'я донора та його рідних, які давали згоду на пересадку органів, в Україні не розголошують. Рідним реципієнта знати ім'я донора заборонено. Це конфіденційна інформація. Саме тому у дописі й не зазначили, кому висловлюють найбільшу подяку за подарований другий шанс на життя.


#Трансплантація #КовельськеМТМО

Коментарі

Читайте також

У Ковелі відкрили Центр ендоурології та відділення трансплантації після капремонту ФОТО ВІДЕО

У Ковелі відкрили Центр ендоурології та відділення трансплантації після капремонту ФОТО ВІДЕО
З’явилась сучасна післяопераційна, палата для пацієнтів після трансплантації з окремою душовою. Повністю оновили палати, процедурні, кабінети медичного персоналу, коридор і рецепцію.

Хірургів, котрі поспішали на пересадку серця у Ковель, поліція оштрафувала за перевищення швидкості

Хірургів, котрі поспішали на пересадку серця у Ковель, поліція оштрафувала за перевищення швидкості
Директор Інституту серця МОЗ України Борис Тодуров розповів, як почувається пацієнт з новим серцем, а також повідомив, чому втратили пів години дорогоцінного часу, який міг коштувати людині життя.