1. Головна
  2. Новини
  3. У Ковелі вдруге провели пересадку серця та всьоме — нирки ВІДЕО

У Ковелі вдруге провели пересадку серця та всьоме — нирки ВІДЕО

У Ковельському МТМО вчора здійснили трансплантацію серця і нирки. Як повідомив головний лікар Олег Самчук, усе пройшло успішно і надалі на пацієнтів чекає реабілітаційний період, - пише офіційний сайт Ковельської міської ради.

Другу операцію з пересадки серця провела бригада кардіологів з Київського інституту серця разом з ковельськими медиками під керівництвом заслуженого лікаря України Бориса Тодурова, сьому з пересадки нирки — місцеві фахівці.

З черговим успіхом привітав лікарів міський голова Олег Кіндер. Він подякував Борису Тодорову, Олегу Самчуку та його колегам за врятовані життя.

- Завдяки таким великим людям стали можливими у нашому невеликому місті такі надскладні операції, - зауважив Олег Олексійович.


У свою чергу Борис Михайлович у розмові зазначив, що саме головний лікар МТМО Олег Олегович додав ентузіазму у роботі усій його команді.

- Коли повідомив своїм колегам, що знову їдемо в Ковель на трансплантацію, то це вони сприйняли як свято, уже не говорячи про пацієнта. У нього не було шансів на життя, а тепер він їх отримав. Сьогодні Ковель зазвучав по-іншому. Вас уже знає вся Україна. Це місто, в якому роблять високотехнологічні операції. У Києві зараз не проводять трансплантацію, а в Ковельській лікарні це відбувається, - прокоментував Борис Тодуров.

Про пацієнтів, яким зробили пересадку, та людину, яка врятувала їм життя, на своїй сторінці у Фейсбук розповіла засновниця ГО "Всеукраїнська платформа донорства "iDonor" Ірина Заславець.

- Одного пацієнта звати Святослав. Йому 59 років. У минулому він водій швидкої допомоги. Пережив два інфаркти, останній – на роботі. Тиждень із болем в грудях він іще возив і носив пацієнтів, не підозрюючи, що серце критично "вражене". Йому сказали – врятує лише трансплантація. І вже після операції у його грудях б’ється здорове серце.

Інший пацієнт – Дмитро. Йому — 40. Він військовий на пенсії, який вчить дітей рукопашного гопака, очолює національно-патріотичний центр «Волинська Січ». Два роки Дмитро був на гемодіалізі. У надії отримати донорський орган об’їздив багато міст. І розповів, що навіть уявити не міг, що так пощастить вдома, у Ковелі.

Чоловікові, який після смерті допоміг продовжити життя двох людей, було 42 роки. Він теж колись був військовим. Помер від інсульту. Його дружина, сестра і мама дали згоду на донорство. Їм, кажуть лікарі, навіть не довелося довго розповідати про важливість такого рішення, вони погодилися одразу, бо захотіли, щоб навіть після смерті їхня рідна людина продовжила жити
, - зазначила у дописі Ірина Заславець.





#Трансплантація #БорисТодуров #КовельськеМТМО

Коментарі

  • Лучія
    Люди з золотими руками. Дай бог їм здоров'я ібожого благословіння.
    Відповісти
  • Тамара
    Низкий поклон вам. Дорогие врачи.и этим роднным которые спасли комута отцов и сеновей.спасибо вам за человеческое отношения.
    Відповісти
  • Руслана
    Дай Боже їм сили і здоров'я за таку нелегку , але вкрай потрібну працю. Це вони повинні одержувати зарплату міністрів.
    Відповісти
  • Лариса
    Наш1 л1кар1 найкращ1,але потр1бно 1м не заважати працювати..Дати все 1м необх1дне для подальшого розвитку..Наш народ заслужив на в1дм1нну медицину, 1 тут у себе вдома...
    Відповісти
  • Алла
    Молодці!Наснаги,здоров'я,і безмежних ресурсів.
    Відповісти
  • Володимир Грипич
    Лікарі молодці. Так прцювати і надалі.
    Відповісти
  • Катерина
    Дякуємо Вам, шановні лікарі за Вашу важку працю. Троє із них спасли моє життя в 2007 році : Тодуров Борис Михайлович, Дарвіш Гияс Ібрагімовіч, Гончаренко Микола Васильович. Вам низький уклін від мене і моїх рідних. Хай Господь допомагає Вам завжди і у всьому. Здоров’я міцного Вам і вашим рідним.
    Відповісти

Читайте також

У Ковелі відкрили Центр ендоурології та відділення трансплантації після капремонту ФОТО ВІДЕО

У Ковелі відкрили Центр ендоурології та відділення трансплантації після капремонту ФОТО ВІДЕО
З’явилась сучасна післяопераційна, палата для пацієнтів після трансплантації з окремою душовою. Повністю оновили палати, процедурні, кабінети медичного персоналу, коридор і рецепцію.