1. Головна
  2. Новини
  3. За зловживання монопольним становищем на Ковельський госпрозрахунковий ринок накладено штраф

За зловживання монопольним становищем на Ковельський госпрозрахунковий ринок накладено штраф

За зловживання монопольним становищем на ТОВ «Ковельський госпрозрахунковий ринок» накладено штраф, - повідомляє пресслужба антимонопольного комітету.

Волинське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України за результатами розгляду колективних звернень фізичних осіб-підприємців, які здійснюють торговельну діяльність на ринках м. Ковель, на дії ТОВ «Ковельський госпрозрахунковий ринок» щодо необґрунтованого підняття з 01.01.2018 та з 01.01.2019 розміру орендної плати за торговельне місце під розташування малих архітектурних форм на ринках, розпочало розгляд справи за статтею 13 Закону України «Про захист економічної конкуренції» у вигляді зловживання монопольним становищем.

Доведено, що ТОВ «Ковельський госпрозрахунковий ринок», займаючи протягом 2018 року та січня – червня 2019 року монопольне (домінуюче) становище на ринку комплексних послуг з надання місць для торгівлі продовольчими і непродовольчими товарами на ринках в межах м. Ковель, своїми діями, що полягали у встановленні та застосуванні впродовж 2018-2019 років економічно необґрунтованого розміру орендної плати за торговельне місце під розташування малих архітектурних форм, вчинило порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбачене пунктом 1 частини другої статті 13 та пунктом 2 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції».

За вчинення порушення на ринок рішенням адміністративної колегії накладено штрафні санкції у розмірі 68 тис. грн.

#Ринок #Підприємці

Коментарі

Читайте також

«Терміново навести лад на ринках Ковеля згідно вимог пожежної безпеки», - міський голова Олег Кіндер

«Терміново навести лад на ринках Ковеля згідно вимог пожежної безпеки», - міський голова Олег Кіндер
На одному з ринків Ковеля нещодавно трапилась надзвичайна ситуація – спалахнув контейнер. Загорання ліквідували вогнегасниками, які були в суміжних павільйонах.

Чи безпечно на ковельських ринках?

Чи безпечно на ковельських ринках?
Про стан протипожежної безпеки у місцях з масовим скупченням людей розповів начальник Ковельського міськрайонного відділу ДСНС України у Волинській області Володимир Войтанік.