1. Головна
  2. Новини
  3. У Ковелі говорили про проблему браконьєрства на водних об'єктах міста і району

У Ковелі говорили про проблему браконьєрства на водних об'єктах міста і району

19 лютого у місті Ковелі Волинський рибоохоронний патруль провів зустріч з місцевими громадськими активістами. Метою заходу стало обговорення основних проблем у сфері охорони та відтворення водних біоресурсів на водних об’єктах Ковельського району.

Присутні поділилися власним баченням основних проблем рибної галузі у районі та шляхів боротьби з браконьєрством. Зокрема, громадськість повідомила інформацію щодо водойм, де найчастіше фіксували порушення та факти браконьєрства. Активних рибалок також цікавила процедура законного проведення робіт із вселення водних біоресурсів (зариблення).

Державні інспектори рибоохорони розповіли присутнім про специфіку своєї роботи та допомогу звичайних рибалок у викритті порушень. Під час здійснення своєї діяльності Волинський рибоохоронний патруль активно співпрацює з громадськістю. Небайдужих громадян залучають до участі в природоохоронних рейдах, зокрема, у якості громадських інспекторів.

В ході обговорення присутні обмінялися контактами з державним інспектором, який відповідає за Ковельський район. По закінченню зустрічі прийняли відповідні рішення:

1. Взаємодіяти з попередження незаконного рибальства. Домовлено створити мобільні групи громадян для спільного виїзду в рейди та відповідного інформування про незаконне рибальство.

2. Узгодження спільних дій для проведення робіт із штучного відтворення водних біоресурсів. Волинський рибоохоронний патруль сприятиме проведенню зариблення з дотриманням чинного законодавства.

3. Волинському рибоохоронному патрулю забезпечити здійснення громадського контролю в галузі охорони, використання і відтворення рибних ресурсів та регулювання рибальства шляхом надання консультацій та роз’яснень природоохоронного законодавства.

- Ми завжди відкриті до співпраці та діалогу. Жодні порушення чи недоліки у роботі служби, про які буде повідомлено, не будуть проігноровані та не залишаться поза увагою. Дякуємо громадянам за активну позицію, небайдужість до рибної галузі та допомогу у збереженні водних біоресурсів, - повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Охорона водних біоресурсів є спільною справою співробітників рибоохорони та громадськості. Управління Держрибагентства у Волинській області закликає громадян дотримуватись природоохоронного законодавства. У разі виявлення порушення – прохання терміново повідомляти за номером телефону «гарячої лінії» відомства: (067)360-78-40.

Джерело - Волинський рибоохоронний патруль

#РибоохороннийПатруль

Коментарі

Читайте також

Ковельський суд оштрафував чоловіка, який вп'яте за рік порушив природоохоронне законодавство

Ковельський суд оштрафував чоловіка, який вп'яте за рік порушив природоохоронне законодавство
У 2019 році цей громадянин кілька разів потрапляв у поле зору рибоохоронного патруля за фактами незаконного продажу водних біоресурсів та за перевищення добової норми вилову раків.