1. Головна
  2. Новини
  3. На Ковельщині епідемічний поріг захворюваності на грип та ГРВІ не перевищено

На Ковельщині епідемічний поріг захворюваності на грип та ГРВІ не перевищено

На Волині зареєстровано летальний випадок від ускладнень грипу типу А(Н1)pdm09, що підтверджено лабораторно. Померла мешканка с. Затурці Локачинського району віком 47 років. Повідомляють у Волинському лабораторному центрі.

Жінка захворіла 10.02.2020р. – лікувалась самостійно, 13.02.2020р., при зверненні до сімейного лікаря, було встановлено діагноз «Правобічна пневмонія» і хвора відразу госпіталізована у реанімаційне відділення районної лікарні. На наступний день, у важкому стані, переведена у відділення інтенсивної терапії Волинської обласної інфекційної лікарні. На жаль, реанімаційні заходи були неефективними і 17.02.2020р. жінка померла.

Це вже другий у поточному році летальний випадок від грипу А(Н1)pdm09, котрий ускладнився вірусною пневмонією.

За оперативними даними встановлено, що захворюваність на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) знаходиться на високому рівні, інтенсивний показник по області вищий від епідемічного порогу на 55%. Епідемічні пороги перевищено на усіх адміністративних територіях, окрім Ковельського та Луцького районів. Впродовж тижня грипом та ГРВІ захворіло понад 9 тисяч осіб, із числа котрих 56% – це діти до 17 років.

Кількість госпіталізованих з приводу ускладнень грипу та ГРВІ знаходиться на рівні попереднього тижня та становить 317 осіб, 65% із котрих діти. Із загального числа госпіталізованих, 45% припадає на пневмонії, 21% — на тяжкі гострі респіраторні інфекції.

З початку епідемічного сезону (30 вересня 2019р.) вже перехворіло 12% населення. В епідемічному сезоні 2019-2020 рр. захворюваність перевищила показники за аналогічний період минулого сезону.

#Вакцинація #КовельськеМТМО

Коментарі

Читайте також

Медики прогнозують підйом захворюваності на грип та ГРВІ у грудні 2019 року

Медики прогнозують підйом захворюваності на грип та ГРВІ у грудні 2019 року
Вакцина проти грипу не закуповується за кошти державного бюджету. Кожен українець може придбати її в аптеці за власний кошт і зробити відповідне щеплення у закладі охорони здоров’я.