1. Головна
  2. Новини
  3. 2 березня у Ковелі проведуть благодійний ярмарок з метою придбання апарату скринінгу слуху у новонароджених

2 березня у Ковелі проведуть благодійний ярмарок з метою придбання апарату скринінгу слуху у новонароджених

2 березня 2020 року під час концерту народного артиста України Степана Гіги в палаці культури імені Тараса Шевченка буде проводитись благодійний ярмарок зі збору коштів на придбання апарату скринінгу слуху. Про це повідомляє відома у Ковелі громадська активістка, керівник громадської організації «Молодіжний центр Ковель» та Клубу «Капітошка» Олена Грицюк. Початок концерту та благодійної акції - о 19.00.

- У Ковелі запустили проект, щоб зібрати кошти на апарат перевірки слуху новонароджених дітей. У Ковелі щороку народжується 1500 малюків. Важливо про втрату слуху дізнатись вчасно, щоб провести слухопротезування у найкоротші строки та встигнути навчити дитину чути і говорити, - зазначає Олена Грицюк.

Необхідно зібрати 125 тисяч гривень. За рахунок небайдужих людей та благодійників уже вдалося зібрати 45 тисяч гривень за допомогою Української біржі благодійності.

- Що таке ніколи не почути голос мами? Не почути сміх друзів, не сказати ані слова? Діти, які з народження занурені у тишу, діти, у яких навіть немає шансів вчасно отримати допомогу лікарів та колись почути цей світ – це діти України. І їх три дитини з кожної тисячі новонароджених. У діток, що потрапляють в палату інтенсивної терапії, статистика ще гірша: у 20-40 дітей з 1 000 новонароджених розвивається глухота або виражені порушення слуху, що навіть вчасно не діагностується через відсутність спеціального медичного обладнання та системи ранньої діагностики слуху, - йдеться у дописі на платформі Української біржі благодійності.
Мета проекту – придбати обладнання для виявлення проблем зі слухом для пологового будинку м. Ковеля, у якому щороку народжується 1 500 малюків.

Дізнатися більше про проект та долучитися до збору коштів в режимі онлайн можна за посиланням: https://ubb.org.ua/uk/.

Хто має бажання долучитися не лише до збору коштів, а й запропонувати свої вироби чи смачну випічку, звертайтесь до організаторів ярмарку, які шукають митців, пекарів і кондитерів, майстрів рукоділля, які зможуть надати свої твори і вироби для реалізації під час благодійної акції. Контактна особа: Наталія Мокрій тел. +380937433505


#Благодійність

Коментарі

Читайте також

34-річній ковельчанці, яка виховує двох неповнолітніх дітей, необхідні кошти на лікування та операцію з видалення пухлини мозку

34-річній ковельчанці, яка виховує двох неповнолітніх дітей, необхідні кошти на лікування та операцію з видалення пухлини мозку
Торік Лідію Савлук прооперували. Проте її стан погіршується у зв’язку з новоутвореною пухлиною, яка швидко прогресує. Для підготовки до наступної операції їй потрібні дороговартісні медичні препарати.

У керівниці ковельського осередку Товариства Червоного Хреста Людмили Стахорської - 70-літній ювілей

У керівниці ковельського осередку Товариства Червоного Хреста Людмили Стахорської - 70-літній ювілей
За вагомий особистий внесок у розв’язання проблем найбільш незахищених мешканців міста, чуйність і милосердя, активну участь у житті громади її нагороджено Грамотою міської ради.