1. Головна
  2. Новини
  3. У львівській лікарні, яку очолив Олег Самчук, вперше пересадили нирку. ФОТО

У львівській лікарні, яку очолив Олег Самчук, вперше пересадили нирку. ФОТО

На минулих вихідних у Львівській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги була проведена перша трансплантація, - про це повідомив новий очільник медичного закладу Олег Самчук на своїй сторінці у Фейсбук.

- Це була родинна трансплантація. Пацієнт - чоловік 36 років, тато двох діток. Вісім останніх років він жив на діалізі: спершу на перетоніальному, потім на гемодіалізі, від ускладнень майже втратив слух. За цей час від ниркової недостатності помер його рідний брат, який не захотів жити на «штучній нирці». Ще п’ять років тому мама пацієнта погодилася віддати нирку сину, бо підійшла як донор, але він не міг зважитися на операцію. Рішення ухвалив, коли побачив наші успішні трансплантації в Ковелі. До Львова приїхав аж з Кривого Рогу, - зауважує Олег Самчук у дописі.

Операція тривала 4 години. Спершу був забір органа у мами, потім сама трансплантація сину. Все минуло успішно. Нирка запрацювала одразу. Наразі донор і реципієнт почуваються добре. Мама уже у відділенні урології, син поки в реанімації, його стан стабільний.

Олег Самчук подякував колективу за злагоджену роботу і бажання розвиватися. У лікарні уже формується «лист очікування». Операції з пересадження органів фінансуються державою, тому пацієнти більше не платять, ані за родинні, ані за посмертні трансплантації.




#ОлегСамчук

Коментарі

Читайте також

Олег Самчук працюватиме над реформуванням системи охорони здоров’я України

Олег Самчук працюватиме над реформуванням системи охорони здоров’я України
Президент своїм Указом затвердив склад робочої групи, до якої увійшов ковельчанин - колишній головний лікар Ковельського МТМО, а нині гендиректор Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги м. Львова.

Олег Самчук планує відкрити нові відділення у Львівській лікарні

Олег Самчук планує відкрити нові відділення у Львівській лікарні
Колишній головний лікар Ковельського МТМО, а нині - в.о. генерального директора, провів першу робочу зустріч з колективом та закликав працювати усім разом, адже без підтримки колективу позитивних результатів не буде.

Колектив Ковельського МТМО висловив вдячність Олегу Самчуку

Колектив Ковельського МТМО висловив вдячність Олегу Самчуку
Відзначили гідний приклад лідерських якостей мудрого наставника та професійну майстерність Олега Самчука, під керівництвом якого здійснено вагомі досягнення, які раніше здавалися неможливими.