1. Головна
  2. Новини
  3. «Kowel Vintage»: у мережі показали, як виглядав у Ковелі міст по вулиці Незалежності у минулих століттях

«Kowel Vintage»: у мережі показали, як виглядав у Ковелі міст по вулиці Незалежності у минулих століттях

На сторінці "Kowel Vintage" у мережі Фейсбук показали, як виглядав міст по вулиці Незалежності у різні роки минулого століття.

Місце розташування мосту є історичним, оскільки на старих мапах видно, що це єдине місце, де була переправа через річку Турію (якщо не враховувати дрібні переправи) і лише після появи залізничної колії, було добудовано ще два переходи через річку, але це було аж у 1860-тих роках.

- На перших задокументованих фотографіях, ще за часів Російської Імперії, видно, що ключова переправа була дерев'яною. За припущеннями, двоповерховий будинок, який бачимо на світлині - була друкарня; навіть сьогодні можна спостерігати колоди від старого мосту, та розкидану цеглу від будівлі. По закінченню Першої світової війни, Ковель опинився у складі Польської Республіки. Вже за «поляків» відбулася модернізація мосту; він був зміщений доволі сильно убік (це видно по руїнах «польського» мосту), - зазначається у дописі.

Вочевидь, зміщення відбулося через те, що потрібно було проводити серйозні будівельні роботи і не можна було лишати місто без «головного» мосту, тому після закінчення будівництва «царський» міст був розібраний.

На світлині 1941 року ви можете спостерігати покинутий радянський танк, який знаходиться на мосту. Також зверніть увагу, як добре видно костел Святого Станіслава. Проте, у ході бойових дій 1944 року, німецькі війська підірвали «польський» міст. На сьогодні від нього лишилися тільки бетонні глиби, та деякі елементи огорожі.


#ІсторіяКовеля

Коментарі

Читайте також

У мережі показали будівлю по вул. Грушевського у Ковелі, яка пережила війну та зберегла на своїх стінах «шрами історії»

У мережі показали будівлю по вул. Грушевського у Ковелі, яка пережила війну та зберегла на своїх стінах «шрами історії»
Фото взяте з німецької кінохроніки за квітень 1944 року. На світлинах видно найбільш виразні пошкодження цегли кулями та осколками, - інформує "Kowel Vintage" .