1. Головна
  2. Новини
  3. Обранці громади Ковеля проти обговорення політичних питань з бойовиками так званих Л/ДНР

Обранці громади Ковеля проти обговорення політичних питань з бойовиками так званих Л/ДНР

26 березня на сесії міської ради ковельські депутати прийняли звернення до Президента України Володимира Зеленського щодо недопущення створення Консультативної ради за участі представників України та бойовиків так званих «Л/ДНР» та припинення кампанії дискредитації ветеранського і волонтерського рухів, наступу на конституційні права громадян щодо свободи думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань.

Текст звернення подаємо без змін.

ЗВЕРНЕННЯ

"В той час, поки увага переважної більшості українського суспільства зосереджена на проблемах, прямо пов’язаних із світовою пандемією коронавірусу, в діях окремих державних службовців Офісу Президента України вбачаються ознаки державної зради.

Ми, депутати Ковельської міської ради висловлюємо глибоке занепокоєння тим, що діюча українська влада вирішила задовільнити ще одну забаганку Москви та підписала «Рішення тристоронньої контактної групи про заснування так званої Консультативної ради», в якому представники України і так званих “ДНР” і “ЛНР” будуть на рівних обговорювати політичні питання. Без Росії. Вона тепер просто спостерігач, як Франція, Німеччина та ОБСЄ.

«Рішення» є категорично неприйнятним, оскільки повністю ігнорує безпекову складову та суперечить законним положенням про визнання Росії агресором і окупантом, а дій Російської Федерації на території Донецької, Луганської областей і в Криму - «збройною агресією Російської Федерації».

Більш того, цим «Рішенням» визнається правосуб’єктність російських окупантів як окремої переговорної одиниці, а Російська Федерація, яка де-юре і де-факто є агресором проти України, цим «Рішенням» ставиться на один щабель із ФРН, Францією та ОБСЄ. Таким чином кремлівська версія про «внутрішній конфлікт в Україні» отримує визнання з боку самої України, а Росія видає із себе «миротворицю».

Тож застерігаємо владу – не користатися ситуацією, пов’язаною із обмеженням масових заходів, щоб протягнути низку антиукраїнських рішень в інтересах Москви.

На нашу думку, без продуманої військової стратегії і доктрини щодо ведення бойових дій, ніякі дипломатичні зусилля не дадуть результату. Держава-агресор розуміє тільки силу. Діалог урегулювання має відбуватися з реальним агресором, а не його маріонетками. Інакше цей процес не матиме кінця.

Закликаємо Вас, Президенте України Володимире Зеленський, публічно відмежуватися від цього «Рішення» та не допустити створення Консультативної ради за участі представників України та бойовиків так званих «Л/ДНР». А також припинити розгорнуту кампанію з демотивації ветеранського та волонтерського рухів, наступу на конституційні права громадян щодо свободи думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань. Одна Єдина Соборна Україна!

Прийнято на шістдесят п’ятій
сесії міської ради
26 березня 2020 року"

Фото - Сергія Кошарука (https://www.facebook.com/s.kosharuk)

#Депутати #СесіяМіськоїРади

Коментарі

Читайте також

26 березня сесію Ковельської міської ради проведуть у закритому режимі

26 березня сесію Ковельської міської ради проведуть у закритому режимі
У зв’язку з карантином та надзвичайною ситуацією в Україні, сесійне засідання пройде за присутності лише депутатів. Відеозапис можна буде переглянути на офіційному сайті Ковельської міської ради.