1. Головна
  2. Новини
  3. У Ковелі продовжуються роботи з ліквідації борщівника Сосновського

У Ковелі продовжуються роботи з ліквідації борщівника Сосновського

Як ми уже повідомляли, у Ковелі навесні 2019 року розпочато комплекс заходів з локалізації та ліквідації небезпечного виду рослин - борщівника Сосновського, - повідомляє офіційний сайт Ковельської міської ради.

Було прийнято відповідну місцеву програму. Як відзначають у відділі з питань цивільного захисту та екологічної безпеки, проведені роботи уже дають позитивний результат.

Фахівцями Української науково-дослідної станції карантину рослин ІЗР Національної академії аграрних наук України продовжено розробку відповідних механічних та хімічних методів знищення отруйної рослини для кожного окремого вогнища у нашому місті. Зокрема, у районі вулиць Некрасова та Кубанської; житлової зони бульвару Лесі Українки, вулиць Косачів та Мічуріна; вулиць Володимирської та Набережної; нафтобази; лівого берега Турії (між мостом по вул. Незалежності та по вул. Сагайдачного).

Науковцями проаналізовано і продовжено формування карт поширення та визначення навантаження бур’яну у зазначених місцях.

Крім того, проведене скошування сухих рослин в районі вулиць Володимирська - Набережна, Некрасова - Кубанська, на лівому березі Турії. Здійснено обприскування територій хімічними засобами. Подальші роботи будуть проводитись відповідно до визначених схем.

Необхідно зауважити, що знищення всіх кореневищ та насіння борщівника Сосновського потребує поетапних заходів впродовж кількох наступних років.

#Борщівник #Екологія

Коментарі

Читайте також

У Ковелі займуться знищенням небезпечного виду рослин

У Ковелі займуться знищенням небезпечного виду рослин
У місті виявлено кілька вогнищ поширення борщівника Сосновського. Над розробкою заходів з його ліквідації працюють фахівці Української науково-дослідної станції карантину рослин Інституту захисту рослин Національної академії аграрних наук України.