1. Головна
  2. Новини
  3. Ковельський історичний музей поповнив свою колекцію новими артефактами

Ковельський історичний музей поповнив свою колекцію новими артефактами

Ковельський історичний музей поповнив свою колекцію новими надходженнями. Їх передав краєзнавець, аспірант Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Володимир Потрапелюк.

Серед експонатів - монети та поштові пломби часів Російської імперії, мундирні та корсетні ґудзики періоду 18-19 століття. Перстень та куля можуть бути датовані 16 століттям. У колекції знайдених артефактів є крем'яні та залізні наконечники до стріл.

Як повідомила головний зберігач фондів Ковельського історичного музею Мирослава Мороз, усі археологічні знахідки вдалося розшукати на території Волині. Вони ще потребують детальних досліджень, аби встановити їх походження та дату виготовлення.

- Наша регіональна спадщина має бути збережена для нащадків. Отож, будемо опрацьовувати нові знахідки та інформувати волинян на сторінці музею у Фейсбук та в інших ЗМІ. А після завершення карантинних заходів відкриємо свої зали і для відвідувачів. Тож вони зможуть побачити нові експонати у наших виставкових залах, - зауважує Мирослава Леонідівна.




#Музей #ІсторіяКовеля

Коментарі

Читайте також

Віртуальні подорожі Ковельським музеєм: піаніно XIX ст. фабрики Августа Стробля

Віртуальні подорожі Ковельським музеєм: піаніно XIX ст. фабрики Августа Стробля
Цей унікальний експонат подарували музею мешканці міста Ковеля - Валентина і Михайло Дідковські. Свого часу цей музичний інструмент був неодмінним атрибутом у середовищі європейської еліти і заможних родин.