1. Головна
  2. Новини
  3. Кошти з Дня міста Ковеля "перекинули" на компенсації підприємцям

Кошти з Дня міста Ковеля "перекинули" на компенсації підприємцям

З метою підтримки та подальшого розвитку підприємництва у Ковелі депутати прийняли рішення щодо надання місцевим підприємцям (І та ІІ групи платників єдиного податку) компенсації з міського бюджету витрат, які вони понесли по сплаті єдиного податку за час вимушеної зупинки діяльності під час карантину.

Документ передбачає не пільги чи звільнення від оподаткування, а одноразову матеріальну допомогу з міського бюджету. Для цього внесли зміни (доповнення) до рішення міської ради від 13.12.2018 № 45/14 «Про затвердження Програми розвитку малого і середнього підприємництва в м. Ковелі на 2019-2021 роки», а також затвердили Порядок надання коштів, спрямованих на фінансування допомоги суб’єктам мікропідприємництва на компенсацію втрат за період карантину.

Варто зазначити, що кошти в сумі 300 тисяч гривень передбачили за рахунок відміни святкування Дня міста, зменшивши видатки на Місцеву програму розвитку культури та мистецтва на 2019-2021 роки.

Важливо: проєкт рішення "Про затвердження Порядку надання коштів, спрямованих на фінансування допомоги суб’єктам мікропідприємництва на компенсацію втрат за період карантину", оприлюднений на офіційному сайті Ковельської міської ради, прийнято зі змінами та доповненнями. Остаточну його версію оприлюднять після підписання документу.

Тож ми повідомимо додатково, яким чином підприємці зможуть отримати компенсацію, куди звертатися та які документи подавати.


#Підприємці #Карантин #МіськийБюджет #Депутати #СесіяМіськоїРади

Коментарі

Читайте також

У Ковелі планують надати компенсацію підприємцям за час вимушеної зупинки діяльності під час карантину

У Ковелі планують надати компенсацію підприємцям за час вимушеної зупинки діяльності під час карантину
Готуються проєкти рішень на чергову сесію міської ради щодо виплат з міського бюджету на покриття витрат, які підприємці понесли по сплаті єдиного податку.

Права працівників та обов'язки роботодавців під час карантину. Роз'яснення фахівця

Права працівників та обов'язки роботодавців під час карантину. Роз'яснення фахівця
Як захистити свої трудові права в умовах обмежувальних заходів, - розповідає завідувач сектору з питань праці відділу економічного розвитку та торгівлі Ліліани Герасимчук.