1. Головна
  2. Новини
  3. Рівень води в Турії підвищився

Рівень води в Турії підвищився

Упродовж минулої доби по території області продовжувала утримуватись дощова погода, яка викликала ріст рівнів води від 2 до 18 см за добу. Про це інформує Волинський обласний центр з гідрометеорології.

Значні дощі пройшли по таких гідрологічних постах: Руда – 55 мм, Ковель – 32 мм та Ягідне – 24 мм. Інтенсивніші підйоми були на: р. Турія (г/п Ягідне) +18 см, р. Стир – (г/п Колки) +15 см та р. Вижівка – (г/п Руда) +16 см. На р. Стохід досягнута відмітка початкового затоплення сінокосів та пасовищ біля смт Любешів.

В районах випадіння значних дощів підйоми рівнів води за добу більш інтенсивні: р. Прип’ять (г/п Річиця) +16 см, р. Вижівка (г/п Стара Вижівка) +20 см, р. Стир (г/п Колки) +10 см, р. Турія (г/п Ягідне) +16 см, р. Турія (г/п Ковель) +19 см..

На озері Світязь випало 61 мм опадів за добу, що викликало підйом рівня води в озері на 5 см. Рівень води становить 115 см. Найближчої доби на річках області очікується подальший ріст рівнів води.



#Підтоплення #Турія

Коментарі

Читайте також

У найближчі три роки в Ковелі планують використати понад 2,5 млн грн на запобігання підтопленням

У найближчі три роки в Ковелі планують використати понад 2,5 млн грн на запобігання підтопленням
Вживатимуться заходи для створення екологічно безпечних умов життя і господарської діяльності ковельчан, зниження соціальної напруги серед населення, що проживає в зоні підвищеної небезпеки.