1. Головна
  2. Новини
  3. Підприємців Ковеля інформують про реєстрацію декларацій з пожежної безпеки

Підприємців Ковеля інформують про реєстрацію декларацій з пожежної безпеки

До уваги суб’єктів господарювання!

Ковельський МРВ УДСНС України у Волинській області повідомляє, що з метою створення умов найбільшого сприяння розвитку підприємництва, реєстрація декларацій відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам пожежної безпеки проводиться у відповідності до статті 57 Кодексу цивільного захисту та вимог Постанови Кабінету Міністрів України № 440 від 5 червня 2013 року «Порядок подання і реєстрації декларації відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки.

Також Кабінетом Міністрів України прийнято постанову від 14 лютого 2018 р. № 80 «Про внесення змін до Порядку подання і реєстрації декларації відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки» (далі – Постанова), яку розроблено з метою приведення нормативно-правових актів у сфері пожежної безпеки у відповідність з вимогами Законів України «Про адміністративні послуги» та «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання печаток юридичними особами та фізичними особами – підприємцями».

Постанова удосконалює процедуру подання і реєстрації декларації відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки, а також надає можливість суб’єкту господарювання подати декларацію в електронній формі через Єдиний державний портал адміністративних послуг, у тому числі через інтегровану з ним інформаційну систему ДСНС.

Отже, якщо суб’єкт господарювання розпочав здійснення господарської діяльності, йому необхідно подати та зареєструвати декларацію відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки. Якщо під час проведення планових або позапланових перевірок буде встановлено, що така декларація відсутня, то керівник суб’єкта господарювання притягається до адміністративної відповідальності за ст. 175-2 КУпАП від сорока до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Декларація не подається:

у разі використання торговельних місць, кіосків та контейнерів, якщо їх розміщено на ринку відповідно до схеми, погодженої з органом державного пожежного нагляду;
орендарем об'єкта нерухомості (особою, яка використовує об'єкт нерухомості за цивільно-правовим договором, що не передбачає перехід права власності на такий об'єкт) за умови, що декларацію на об'єкт нерухомості зареєстровано його власником;

у разі використання об'єктів, що в установленому законодавством порядку приймаються в експлуатацію після завершення будівництва, реконструкції, реставрації, капітального ремонту.

Для отримання консультативної допомоги просимо звертатись в Ковельський консультаційний центр Ковельського МРВ УДСНС України у Волинській області з понеділка по п’ятницю з 08.00 до 17.00, за адресою м. Ковель, вул. Міцкевича, 23 а , тел. (03352)5-93-43

Ковельський МРВ УДСНС України у Волинській області


#Підприємці #Рятувальники

Коментарі

Читайте також

У Ковелі перевірили три сотні закладів на дотримання санітарних вимог у період карантину

У Ковелі перевірили три сотні закладів на дотримання санітарних вимог у період карантину
Мова йде про ресторани, кафе, ринки, магазини, салони краси, офіси та ін. На підприємців, у яких виявили порушення, представники Держпродспоживслужби та поліції склали протоколи про притягнення до адмінвідповідальності.

У Ковелі консультують підприємців щодо виплат компенсацій за період карантину

У Ковелі консультують підприємців щодо виплат компенсацій за період карантину
Фахівці центру зайнятості спільно з депутатом міської ради Андрієм Мілінчуком надають консультації щодо пакету документів, термінів та правильного їх оформлення для отримання виплат з міського бюджету.