1. Головна
  2. Новини
  3. Чи є хворі на COVID-19 серед засуджених та працівників Ковельської виховної колонії?

Чи є хворі на COVID-19 серед засуджених та працівників Ковельської виховної колонії?

Про засідання спостережної комісії, яке відбулося днями у виховній колонії в Ковелі, пишуть на сторінці Ковельської міської ради у соцмережі.

Про тримання та медичне забезпечення засуджених у Ковельській виховній колонії інформував Олександр Гончаров — в.о. завідувача медичної частини. Він повідомив, що нині в установі перебуває 32 юнаки, із них повнолітні – 22.

Медчастина має необхідне обладнання, лікувальні препарати та антисептичні засоби. Налагоджена співпраця з дитячою поліклінікою у напрямку проведення профілактичних щеплень вихованцям. За кошти благодійників придбано безконтактний термометр для здійснення скринінгу працівникам та особам, які відвідують установу.

Хворих на COVID-19 серед засуджених та працівників не зафіксовано. Через карантинні обмеження спілкування хлопців з рідними проводяться в режимі відеозв’язку.

Заступник начальника виховної колонії Юрій Філаретов розповів про підготовку до фестивалю серед засуджених «Червона калина». У зв’язку з карантином цьогоріч він відбудеться онлайн. Наразі чекають підтвердження щодо дати та теми.

Про працевлаштування осіб, звільнених з місць позбавлення волі, та надання їм профорієнтаційних послуг доповів директор Ковельського міськрайонного центру зайнятості Ігор Приймак. Він зазначив, що надійшло 19 повідомлень з виправних центрів та колоній про осіб, які відбули покарання у виді обмеження волі. З початку року до центру звернулась одна особа цієї категорії, якій надано статус безробітного та відповідно до чинного законодавства призначена допомога.

Інформаційні та консультаційні послуги від фахівців служби зайнятості отримали 16 громадян, які прибули за направленням Ковельського міськрайонного відділу Державної установи “Центр пробації”.

У відділі пробації для осіб, засуджених до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, проводяться виїзні профорієнтаційні прийоми. Тим, хто вирішив здобути професію, затребувану на ринку праці, підвищити свою кваліфікацію чи навчитися основам підприємницької діяльності, надаються роз’яснення щодо отримання направлення на професійне навчання. Після його проходження вони зможуть працевлаштуватися або навіть відкрити власну справу.

Голова спостережної комісії Віра Федосюк підбила підсумки засідання, рекомендувала адміністрації виховної колонії та відділу пробації й надалі співпрацювати з відділами, службами, громадськими організаціями щодо надання засудженим консультацій з приводу соціального та правового захисту.


#ВиховнаКолонія

Коментарі

Читайте також

Засуджені у Ковельській колонії здобувають робітничі професії за різними спеціальностями

Засуджені у Ковельській колонії здобувають робітничі професії за різними спеціальностями
Нині за державним замовленням навчається 13 учнів за фахом «Слюсар з механоскладальних робіт; свердлувальник». 24 юнаки є учнями загальноосвітньої школи, що діє при установі.