1. Головна
  2. Новини
  3. У Ковельському лісовому господарстві за півроку впорядкували понад 300 га лісу

У Ковельському лісовому господарстві за півроку впорядкували понад 300 га лісу

Торік у масивах ДП «Ковельське ЛГ» було проведено догляд за лісовими культурами на площі 640 га при плані 600 га. У 2020 році, станом на 1 липня, вже проведено догляд на площі 306 га при плані 300 га. Про це повідомляють на сторінці ДП «Ковельське лісове господарство» у фейсбук.

Щоб отримати бажаний результат, необхідно докласти зусиль. Ліс – не виняток. Він, звісно, може вирости без допомоги людини. Але чи буде якісним і продуктивним, комфортним для відвідування – не факт. Для молодого покоління лісу всі ці завдання трансформуються в догляд за лісовими культурами. Саме над цим протягом всього вегетаційного періоду, тобто з квітня по жовтень місяць, посилено працюють у ДП «Ковельське ЛГ».

- Цьогорічні погодні умови сприяють кращій приживлюваності сіянців, але бур'ян і малоцінна деревна поросль завдяки цим же умовам ростуть набагато швидше, ніж зазвичай. Проте лісівники всі заходи здійснюють вчасно, відповідно до методичних рекомендацій і з дотриманням вимог техніки безпеки. Тому що це – запорука вирощення високопродуктивного й здорового майбутнього лісу, - кажуть лісівники.

Роботи із догляду за лісовими культурами здійснюються механізовано – тракторами в агрегаті з дисковим культиватором КЛБ-1,7 і вручну – мотокущорізами.


#Лісівники

Коментарі

Читайте також