1. Головна
  2. Новини
  3. У Ковелі провели інформаційні заходи до Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми

У Ковелі провели інформаційні заходи до Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми

30 липня світова спільнота відзначає Всесвітній день протидії торгівлі людьми.

Проблема торгівлі людьми залишається болісною для України. Складна економічна ситуація в державі, високий рівень безробіття, недосконалість законодавства та правова необізнаність громадян є основними умовами, що сприяють цьому явищу. Прагнучи кращої долі, люди їдуть за кордон шукати роботу. Спритні ділки щороку використовують сотні таких шукачів.

Сьогодні і наше місто приєдналося до відзначення Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми, аби ковельчани були більш обізнаними та обачними. Розповідає директор Центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Інна Третяк.

Завдяки спільним зусиллям Ковельського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, юристів Ковельського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, інспектора з ювенальної превенції Ковельського ВП ГУНП у Волинській обл., капітана поліції Турчин Олени, інспектора зв'язків з громадськістю ВОНС м.Ковель УПП у волинській області ДПП лейтенант поліції Дмитрук Олени на центральній площі проведена вулична акція під гаслом: “Розпізнай небезпеку вчасно!”.

Жителі міста мали змогу чути достовірну інформацію про ризики нелегальної роботи за кордоном, як не потрапити у пастку та не стати жертвою трудової експлуатації або торгівлі людьми, як належним чином захистити свої права та куди звертатися за допомогою. Кожен бажаючий отримав інформаційні листівки та брошури.

Профілактичні заходи провели й у закладі дошкільної освіти №3 «Теремок». У рамках безпеки життєдіяльності з дітьми старшого віку вихователі провели інтегровані заняття: «Обережно: незнайомці», з дітьми молодшого віку - «Свої та чужі», обіграні моделювання ситуацій «Чужий дзвонить в двері», проведені спостереження за незнайомими перехожими біля дитячого садка.

Вихователі дитячого садка взяли участь у профілактичній годині «Людина не товар!». Батькам дітлахів роздали інформаційні буклети з номерами телефонів служб, куди можна звернутись в разі виникнення небезпеки.

Довідково:

Куди можна звернутися за консультацією та допомогою

Департамент соціального захисту населення Волинської обласної державної адміністрації (033) 277-81-27; (033) 277-81-09

Національна гаряча лінія з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів 0-800-505-501 – безкоштовно зі стаціонарних телефонів, 527 – безкоштовно з номерів мобільних операторів України пн-пт з 10:00 до 21:00, сб. з 10:00 до 18:00 або на скористатися сайту.

Гаряча лінія Міністерства закордонних справ України для громадян України, які опинилися в надзвичайних ситуаціях за кордоном (044) 238 16 57.

Якщо Ви постраждали від торгівлі людьми за кордоном або в межах України, зателефонуйте за телефоном Департаменту боротьби зі злочинами, що пов’язані з торгівлею людьми Національної поліції України: (044) 374 37 85 (пн. – сб. з 09:00 до 18:00).


#СоціальнийЗахист

Коментарі

Читайте також

У Ковелі дітей з особливими потребами навчають грі на музичних інструментах

У Ковелі  дітей з особливими потребами навчають грі на музичних інструментах
Понад 20 років у Ковельській школі мистецтв використовують методики інклюзивної освіти. Аби вдосконалити свою професійну майстерність педагоги пройшли конкурсний відбір та стали учасниками пілотного проєкту «Мистецька освіта без обмежень».