1. Головна
  2. Новини
  3. Дітям, які вперше йдуть до школи чи садка, необхідно пройти медичний огляд до 1 вересня

Дітям, які вперше йдуть до школи чи садка, необхідно пройти медичний огляд до 1 вересня

Як повідомляють в управлінні освіти м. Ковеля, майбутнім першокласникам та дітям, які вперше йдуть до закладу дошкільної освіти, необхідно пройти обов’язковий медичний профілактичний огляд до 1 вересня.

При зарахуванні дитини до освітнього закладу подається медична довідка про стан здоров’я (в ЗДО – довідка довільної форми, в ЗЗСО – форма 086-1/0 «Довідка учня загальноосвітнього навчального закладу про результати обов’язкового медичного профілактичного огляду»). Вона видається лікарем Центру первинної медико-санітарної допомоги (сімейним лікарем чи лікарем-педіатром) після особистого огляду дитини, якщо відсутні медичні протипоказання для її перебування у цьому закладі, а також якщо їй проведено профілактичні щеплення згідно з календарем щеплень.

За необхідності та за показаннями до огляду дитини можуть залучатися інші профільні спеціалісти за рішенням лікаря. Підставою для надання консультації є електронне направлення лікаря ПМСД.

У разі відсутні обов'язкових профілактичних щеплень у видачі довідки буде відмовлено, а отже таким дітям не дозволяється відвідувати освітні заклади.

Для інших школярів огляд проводиться один раз на рік протягом календарного року лікарем Центру первинної медико-санітарної допомоги, з яким укладено декларацію, зокрема здійснюється проба Руф’є для оцінки працездатності серця з визначенням групи для занять на уроках фізичного виховання.

Діти, які ходили в дошкільні заклади, після тимчасової відсутності приймаються без медичних довідок, якщо у них немає явних ознак захворювання.

#Освіта

Коментарі

Читайте також