1. Головна
  2. Новини
  3. На дорозі Ковель-Луцьк діє майданчик для зважування великогабаритних авто ВІДЕО

На дорозі Ковель-Луцьк діє майданчик для зважування великогабаритних авто ВІДЕО

На Волині працівники Укртрансбезпеки з початку року ж склали 200 актів про перевищення вагових параметрів - допустимої ваги вантажу, - повідомляє Суспільне.

На Волині є 10 майданчиків для зважування великогабаритних транспортних засобів. Один із них на автодорозі Ковель-Луцьк. Окремі водії, знаючи про розташування вагового комплексу, намагаються його об’їхати. Таким чином уникають проходження контролю, - каже працівник Укртрансбезпеки Михайло Лущинський

Згідно з правилами дорожнього руху, в Україні дозволяється перевозити вантажі повною масою, які не перевищують 40 тонн.

- Навантаження по осям допустимі на одиночну 11 тонн, на здвоєну 16 тонн, і на потрійну 16 тонн. Для контейнеровозів є збільшення параметрів, повна маса 44 тони, на подвійну вісь 17 тонн на потрійну 24 тони, - розповів працівник Укртрансбезпеки. - Якщо температура повітря буде більша за 28 градусів, то маса авто має бути не більше 24 тонн, навантаження на вісь не більше 7 тонн.

Цього року сума нарахувань за перевищення вагових параметрів вже склала 180 тисяч євро. За проїзд дорогами загального користування без дозвільних документів працівники контролюючих органів оштрафували перевізників на 2 мільйони гривень.



#ТранспортніПеревезення #Укртрансбезпека

Коментарі

Читайте також

У Ковелі близько сотні далекобійників чекають видачі дозволів на міжнародні перевезення

У Ковелі близько сотні далекобійників чекають видачі дозволів на міжнародні перевезення
За інформацією Укртрансбезпеки, мають видати 80 дозволів, але водіїв значно більше. Якщо вони не отримають документ сьогодні, треба буде чекати до суботи. Адже за розпорядженням Міністерства, дозволи видають 2 рази на тиждень.

Траса «Київ-Ковель-Ягодин» розблокована: питання видачі дозволів врегулювали на рівні Мінінфраструктури

Траса «Київ-Ковель-Ягодин» розблокована: питання видачі дозволів врегулювали на рівні Мінінфраструктури
Враховуючи соціальну напругу серед перевізників, виконувач обов'язків голови Волинської ОДА взяв на особистий контроль вирішення цього питання, - повідомляє відділ інформаційної політики.