1. Головна
  2. Новини
  3. Ковельське МТМО придбало сучасний апарат штучної вентиляції легень експертного класу

Ковельське МТМО придбало сучасний апарат штучної вентиляції легень експертного класу

Ковельське МТМО придбало сучасний апарат штучної вентиляції легень експертного класу Hamilton C6. Про це повідомили на офіційному сайті Ковельської міської ради.

Його вартість 1 мільйон 869 тисяч гривень. Частину — 700 тисяч на обладнання спрямовано з міського бюджету, 50 тисяч - з районної казни, майже 155 тисяч — благодійні внески, які надійшли на спеціально для цього відкритий рахунок, решта - власні кошти МТМО.

ШВЛ встановили у відділенні анестезіології з ліжками інтенсивної терапії. За словами лікарів, він має два інтелектуальні режими для штучної вентиляції легень пацієнта.

При першому адаптивному - лікар задає мінімальні параметри підтримки дихання, а апарат сам підбирає необхідні параметри вентиляції легень. Другий режим, інтеливент – задаються цільові показники для насичення крові киснем та кількість вуглекислого газу, в повітрі що видихається. Далі апарат аналізує стан хворого та коректує показники штучного дихання.

ШВЛ Hamilton C6 підбирає автоматично тиск повітря, що подається для забезпечення повного відкриття всіх сегментів легень, має функцію підігріву та зволоження повітря, що подається хворому, а також автоматичного відключення при нормалізації дихання пацієнта.

Це надзвичайно актуально під час епідемії коронавірусу мати таке обладнання. Апарат допоможе рятувати життя важкохворим пацієнтам з COVID-19.

До слова, перш, ніж ввести його в експлуатацію, у заклад були запрошені фахівці, які провели навчання та надали консультації щодо роботи нової установки.

Це уже 14 апарат ШВЛ у Ковельському МТМО.


#КовельськеМТМО

Коментарі

Читайте також

Депутати втретє "провалили" голосування за реконструкцію приймального відділення Ковельського МТМО

Депутати втретє "провалили" голосування за реконструкцію приймального відділення Ковельського МТМО
8 мільйонів гривень, які надійшли з державного бюджету, доведеться повернути? У такому разі лікарня не отримає ще й медичне обладнання: МРТ, КТ, апарат ШВЛ, кардіомонітори, які теж мали б надати Ковелю за кошти держбюджету.

Ковельська лікарня приєдналася до пілотного проєкту з трансплантації

Ковельська лікарня приєдналася до пілотного проєкту з трансплантації
Ковельське МТМО уклало з Міністерством охорони здоров’я договір про медичне обслуговування населення з надання третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги методом трансплантації органів та інших анатомічних матеріалів.