1. Головна
  2. Новини
  3. Ковельська громада отримає державні кошти на придбання житла дітям-сиротам

Ковельська громада отримає державні кошти на придбання житла дітям-сиротам

Члени постійної комісії з питань бюджету, фінансів та цінової політики погодили розподіл державної субвенції на придбання житла дітям-сиротам. Про це повідомляє пресслужба Волинської облради на офіційному сайті.

15,5 мільйонів гривень призначені для забезпечення житлом 36 осіб з категорії сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Відповідно до законодавства кошти спрямовуються у громади, які, своєю чергою, перераховують їх сиротам для самостійного придбання ними житла. Одночасно місцева влада зобов’язана проконтролювати якість житла, яке купуватиметься на державні гроші.

Відповідно до рекомендацій цільові асигнування надійдуть в 11 територіальних громад: Литовезьку, Поромівську, Боратинську, Любешівську, Оваднівську, Ківерцівську, Луцьку, Берестечківську, Камінь-Каширську, Ковельську та Маневицьку. Як зазначалося під час комісії, кошти розподілені відповідно до черговості взяття на квартирний облік. Згідно зі встановленими нормами держава компенсовує вартість придбаного житла з розрахунку 31 м.кв. – для сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування та 41 м.кв – для осіб цієї категорії з інвалідністю. Субвенція передбачається для осіб від 16 до 35 років і старших.

Голова комісії Орест Маховський також з’ясував, що при потребі окремі громади готові з місцевих бюджетів дофінансувати різницю між фактичною вартістю житла і сумою держаних цільових призначень. Члени комісії проєкт рішення підтримали одноголосно.

Загалом в області на квартирному обліку перебуває 428 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, у тому числі 18 осіб з інвалідністю.

#ДітиСироти

Коментарі

Читайте також

30 вересня — День усиновлення

30 вересня — День усиновлення
На обліку в службі у справах дітей виконавчого комітету Ковельської міської ради перебуває 14 дітей віком до 18 років, які не досягли повноліття та підпадають під усиновлення.