1. Головна
  2. Новини
  3. ДП «Укрветсанзавод» шукає інвесторів та розпочав етап фінансового оздоровлення

ДП «Укрветсанзавод» шукає інвесторів та розпочав етап фінансового оздоровлення

Щодо державного підприємства «Укрветсанзавод» визначено процедуру санації. Відповідну ухвалу у квітні поточного року виніс Господарський суд міста Києва. Інформує Головне управління держпродспоживслужби України у Волинській області.

Із заявою про порушення провадження у справі про банкрутство ДП «Укрветсанзавод» у квітні 2016 року до Господарського суду звернулося ПАТ НАК «Нафтогаз України» у зв’язку з неможливістю «Укрветсанзаводу» погасити наявну заборгованість. На підставі цього звернення суд порушив провадження у справі про банкрутство державного підприємства та визнав грошові вимоги «Нафтогаз України». При цьому було запроваджено мораторій на задоволення вимог кредиторів та введено процедуру розпорядження майном ДП «Укрветсанзавод».

Після створення Держпродспоживслужби було прийнято ряд організаційних, управлінських та кадрових рішень, які були спрямовані на оздоровлення ДП «Укрветсанзавод» та в цілому дозволили стабілізувати ситуацію на підприємстві. При цьому була проведена плідна робота з позивачем - НАК «Нафтогаз України»

Враховуючи вжиті заходи, необхідність вирішення ситуації, яка склалася навколо утилізації відходів тваринництва Господарський суд м. Києва своєю ухвалою припинив процедуру розпорядження майном ДП «Укрветсанзавод». Відтак, за рішенням суду впродовж трьох місяців – до середини липня повинен бути розроблений план санації, який буде погоджений комітетом кредиторів та поданий на затвердження до Господарського суду м. Києва.

При цьому керуючим санацією «Укрветсанзаводу» призначено його керівника Сергія Заглоцького, розпорядником майна – арбітражного керуючого Олега Усачова.

Процедура санації дозволить оздоровити фінансово-господарський стан ДП «Укрветсанзавод», відновити платоспроможність підприємства з подальшим залученням інвестицій.

Наголосимо, що потенційні інвестори, які зацікавлені в подальшому фінансовому оздоровленні ДП «Укрветсанзавод», запрошуються до участі у написанні плану санації. Для цього необхідно звернутися до керуючого санацією «Укрветсанзаводу».


#Ветсанзавод

Коментарі

Читайте також

Де утилізують тваринні рештки після закриття ветсанзаводу у Ковелі?

Де утилізують тваринні рештки після закриття ветсанзаводу у Ковелі?
Держпродспоживслужба запевняє, що є достатньо спеціалізованих підприємств. На сьогодні не зафіксовано жодних звернень щодо порушень у сфері поводження з побічними продуктами тваринного походження.