1. Головна
  2. Новини
  3. Підписано Угоду про партнерство між Ковельською міською радою та Місцевою асоціацією органів місцевого самоврядування «Крок громад»

Підписано Угоду про партнерство між Ковельською міською радою та Місцевою асоціацією органів місцевого самоврядування «Крок громад»

У Ковелі підписано Угоду про партнерство та співробітництво між Ковельською міською радою та Місцевою асоціацією органів місцевого самоврядування «Крок громад».

Аби продовжити започатковану співпрацю між Ковелем та селищем Нікольське (Донецька обл.), яка уже триває два роки, представники асоціації зустрілися з Ковельським міським головою Олегом Кіндером, секретарем Ковельської міської ради Вірою Федосюк, начальником управління освіти Віктором Бичковським та депутатом міської ради, директором ЗОШ №7 Валерієм Кубаєм.

Зустріч відбулася за участю виконавчого директора Місцевої асоціації органів місцевого самоврядування «Крок громад» Сергія Молонова, Тополинського сільського голови Костянтина Галла, Темрюцького сільського голови Олександра Жукова.

Учора, 10 жовтня, вони обговорили можливі напрямки подальшої спільної роботи, узгодили тематику проектів та інші робочі моменти Угоди про співпрацю. А сьогодні, 11 жовтня, відбулось підписання документу.

Міський голова Олег Кіндер наголосив на важливості такої співпраці для об'єднання громад східної і західної України: “Ми — єдина держава, тож маємо робити усе можливе, аби разом розвиватися, прагнути миру, допомагати один одному, обмінюватися позитивним досвідом та спільно вирішувати різні питання. Зокрема, щодо проектів, які сприятимуть навчанню і змістовному дозвіллю школярів, налагодженню дружніх стосунків між ними, взаємоповазі та розумінню. Адже це дуже важливо для виховання дітей сходу і заходу. За ними — майбутнє нашої країни, яка розділена не територіально, а внаслідок політичних війн, заручниками яких опинилися звичайні люди”.

Сергій Молонов, виконавчий директор Місцевої асоціації органів місцевого самоврядування «Крок громад», зауважив, що Нікольську об'єднану територіальну громаду (до якої, до речі, входять селищні ради с. Тополине та с. Темрюк), а також членів асоціації цікавить питання співпраці у галузі туризму (туристичних гуртків для школярів). Адже у них цей напрямок ще не розвинутий. Тому досвід Ковеля буде досить корисним. Крім того, планують налагодити стосунки між творчими аматорськими колективами, щоб брати участь у спільних мистецьких заходах.

Міський голова Олег Кіндер також запропонував гостям розглянути можливість участі дитячих футбольних команд Донеччини у турнірах та фестивалях, зокрема й міжнародних, які відбуваються у Ковелі. Можливо, у ході співпраці з'являться інші ідеї щодо напрямків майбутніх проектів, тож розглядатимуть можливість і їх втілення в життя.

Обидві сторони задоволені рівнем співпраці, яка триває з часу підписання меморандуму, висловили вдячність за змістовне оздоровлення та відпочинок школярів Ковеля та Нікольського.


#Нікольське  #Дозвілля #ОлегКіндер #Освіта #ВіраФедосюк

Коментарі

Читайте також