1. Головна
  2. Новини
  3. Комунальники просять не робити їх заручниками ситуації, викликаної коригуванням тарифів

Комунальники просять не робити їх заручниками ситуації, викликаної коригуванням тарифів

На початку засідання 48-ї сесії міської ради, що відбулося 28 лютого, представник РЖКП №2 Марія Смаль зачитала звернення від працівників колективів ремонтних житлово-комунальних підприємств №1 та №2 до осередку Національного корпусу у Ковелі та міської організації політичної партії “УКРОП”. Воно стосувалося ситуації, що виникла з коригуванням тарифів на послуги РЖКП: за утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, вивозу побутових відходів, технічне обслуговування та ремонт ліфтів. Як повідомлялося раніше, це питання розглядалося виконкомом двічі. Свою думку проти коригування тарифів висловили на засіданні виконкому та у соцмережах місцеві представники Нацкорпусу та ПП "УКРОП".

Комунальники пояснюють, що перегляд тарифів не залежать від підприємства чи міської влади. Цього вимагає законодавство, оскільки це пов'язане зі збільшення розміру мінімальної заробітної плати і прожиткового мінімуму. А від розміру тарифів залежить заробітна плата працівників РЖКП, яку відповідно до прийнятих державою документів треба також підвищувати. Зрештою, рішення про коригування тарифів було прийняте на виїзному засіданні виконкому.

У зверненні, яке зачитала представниця від жеків, йшлося про те, що працівники РЖКП №1 та РЖКП №2, стурбовані ситуацією, яка склалася під час проведення засідання виконкому 14 лютого. На ньому були присутні представники Національного корпусу Ковель, які фактично заблокували прийняття важливого рішення, від якого залежить і заробітна плата простих комунальників.

Марія Смаль, зокрема, сказала: "Представники Національного корпусу Ковель поширили у соцмережі неправдиву інформацію про те, що команда чинного Ковельського міського голови Олега Кіндера готова прийняти рішення не на користь ковельчан. Ми прості ковельчани, які не є командою міського голови, ми отримуємо мінімальну заробітну плату і згідно Закону маємо право на її підвищення. А це залежить від коригування тарифів на комунальні послуги".

Представниця РЖКП погоджується, що можливо не всіх влаштовує графік вивозу сміття чи прибирання окремих територій, про що писав у соцмережах Нацкорпус, але це не стосуються усіх працівників комунальних підприємств. Вона зауважила, що комунальники є заручниками державної політики, адже розмір їхньої зарплати залежить від багатьох чинників, зокрема і від тарифів.

"Ви, закликаючи до правового порядку в місті, дотримання законності, декларуючи турботу про людей, виступаєте проти підвищення заробітної плати простих ковельчан. А серед працівників РЖКП чимало є малозабезпечених, котрі ледве зводять кінці з кінцями. Не відкоригувавши тарифи ми не можемо розраховувати навіть на те мізерне підвищення заплатні, яке передбачене. Ми також є платниками податків до місцевого бюджету, ми теж платимо за комунальні послуги так само, як інші мешканці міста, - наголосила комунальниця.

Вона також звернулася й до представників партії "УКРОП", які намагалися перетворити це питання на політичне: " Ми ні в якому разі не висловлюємо свою підтримку чи невдоволення певною політичною силою. Проте, переживаючи за ковельчан, ви призводите до дестабілізації роботи комунальних підприємств. Сьогодні ми вже маємо подібний приклад такого піклування - Ковельську вузлову лікарню. Ви обіцяли не просто зберегти заклад охорони здоров'я, робочі місця медичного персоналу, а й зробити лікарню за рівнем швейцарської. Проте гучні гасла не мають нічого спільного з реальністю. Сьогодні ми маємо структуру без стабільного фінансування, руйнацію приміщень, звільнених медпрацівників".

Підсумовуючи усе сказане, Марія Смаль звернулася з проханням не створювати соціальну напругу у колективах, не підбурювати мешканців міста до протестів, а розібратися в ситуації та підтримати сім'ї простих комунальників, які важкою працею заробляють собі на хліб та дбають про чистоту і порядок в місті.


#Депутати #СесіяМіськоїРади #Благоустрій #АндрійТовстига #ОлегКіндер

Коментарі

Читайте також

Ковельські депутати підтримали ковельчан та звернулися до Прем'єр-міністра щодо ситуації із зайвими кубами газу в платіжках

Ковельські депутати підтримали ковельчан та звернулися до Прем'єр-міністра щодо ситуації із зайвими кубами газу в платіжках
Мешканці міста скаржаться на завищені суми у рахунках, які отримують до сплати від «Волиньгазу». Аби з'ясувати законність таких дій з боку надавача послуг люди звернулися до міської влади.

Новообраному депутату Ковельської міської ради Світлані Крат вручили посвідчення

Новообраному депутату Ковельської міської ради Світлані Крат вручили посвідчення
Її представили обранцям громади та присутнім на 48-й сесії міської ради. Вона отримала депутатський мандат після дострокового припинення повноважень Наталії Долінко. Світлана Крат увійшла до складу депутатської фракції Радикальної Партії Олега Ляшка.

У Ковелі - новий порядок використання коштів депутатського фонду. Про документ говорили під час Дня депутата

У Ковелі - новий порядок використання коштів депутатського фонду. Про документ говорили під час Дня депутата
Цьогоріч обранці ковельської громади можуть надавати не лише матеріальну допомогу на лікування заявникам, а й вирішувати питання благоустрою, ремонту житлового фонду, поліпшення матеріально-технічної бази, стану приміщень бюджетних установ та ін.