1. Головна
  2. Новини
  3. В Україні дозволили використовувати смартфони та планшети замість касових апаратів

В Україні дозволили використовувати смартфони та планшети замість касових апаратів

Державна фіскальна служба внесла в реєстр 8 нових моделей касових апаратів, які дозволяють проводити розрахунок за допомогою смартфону або планшету. Повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби України.

Серед нових касових апаратів знаходиться й система так званого електронного чека, яка дозволить продавати товари, використовуючи спеціальні програми на комп’ютері, смартфоні або ж планшеті.

Нові касові апарати пропонують використовувати в режимі тестування усім зацікавленим суб’єктам господарювання для розрахункових операцій у галузі торгівлі, громадського харчування, купівлі-продажу іноземної валюти, торгівлі через автомати тощо.

У Державній фіскальній службі заявили, що експеримент триватиме до 31 грудня 2019 року, а за його результатами приймуть рішення щодо впровадження технології у широкий обіг.

Заміна касових апаратів на смартфони і планшети має скоротити відповідні витрати підприємців.

«Електронний чек» має спростити взаємовідносини між підприємцями та споживачами. Систему можна встановити на комп’ютер, планшет чи смартфон. Чек можна перевірити у відкритій частині електронного кабінету ДФС.

#ЗахистПравСпоживача #Підприємці

Коментарі

Читайте також

В Україні скасували "Книгу відгуків та пропозицій"

В Україні скасували "Книгу відгуків та пропозицій"
Її наявність у закладах торгівлі та побуту є тепер необов'язковою. Що робити споживачеві, коли його права та інтереси порушено? Куди спрямувати звернення, аби суб’єкт господарювання його розглянув?

15 березня - Всесвітній день захисту прав споживачів

15 березня - Всесвітній день захисту прав споживачів
Що повинен знати споживач, аби зробити усвідомлений вибір, отримати якісні послуги та безпечну продукцію? Розповідає заступник начальника відділу економічного розвитку та торгівлі м. Ковеля Лілія Барна.