1. Головна
  2. Новини
  3. Історію життя княгині Ольги представлено на виставці у Ковелі

Історію життя княгині Ольги представлено на виставці у Ковелі

У галереї мистецтв діє унікальна виставка – серія графічних коміксів «Княгиня Ольга. Мальована стрічка». Повідомляє офіційний сайт Ковельради. Експозицію представляє творче об’єднання «Мисткині». Кожна учасниця проекту, вибравши певний період життя княгині, змалювала його, дотримуючись єдиної стилістики.

В експозицію входить 21 банер. У легкій та простій формі вони розповідають історію життя мудрої правительки Русі, рівноапостольної княгині Ольги. Роботи чорно-білі із вкрапленням червоного кольору. Графічні малюнки, доповнені текстом, який написала українська письменниця Марія Морозенко. Ця колекція є продовженням грандіозного проекту «Мальована стрічка», започаткованого минулого року такою ж серією картин про Анну Ярославну.

У Ковель виставку привезла одна з співавторок, регіональна кураторка, викладачка Володимир-Волинського педагогічного коледжу ім. А.Ю. Кримського Тетяна Токарева-Асмолкова. На презентації вона розповіла багато цікавого про сам проект та особливості створення серій графічних коміксів.

Зокрема, оригінали малювались на форматі А3 чорнилами, лінером, тушшю та гуашшю. Зображення були чорно-білі. Те, як ми бачимо зараз роботи – це вже копії малюнків, перенесені на сучасний матеріал ПВХ. Червоний колір додано за допомогою комп’ютерних програм.

Робота пані Тетяни завершує серію картин та розповідає про останні роки життя Ольги. Княгиня змальована тут янголом, що тягнеться руками до сузір’я Риби – символу ранніх християн, а її одяг вказує на християнський храм. На білому коні зображений внук Ольги – Володимир, який, власне, і продовжив розпочату справу своєї бабусі та утвердив християнство на Русі.

Виставка триватиме до 14 червня. Далі вона помандрує у Нововолинськ, а згодом - у Києво-Печерську лавру.



#Виставка

Коментарі

Читайте також

27 травня у Ковелі презентують виставку графічних коміксів про життя княгині Ольги

27 травня у Ковелі презентують виставку графічних коміксів про життя княгині Ольги
Це спільна робота 20 мисткинь з різних куточків України. Авторки коміксу «Мальована стрічка» – «Княгиня Ольга. Хитра. Мудра. Свята» зобразили різні іпостасі легендарної правительки Русі.

17 травня у Ковельському історичному музеї - день відкритих дверей з нагоди Міжнародного дня музеїв

17 травня у Ковельському історичному музеї - день відкритих дверей з нагоди Міжнародного дня музеїв
Геологічні породи періоду докембрію, рештки кісток найдавніших тварин, прикраси та зброя часів козацтва, піаніно XIX ст., стародруки релігійного характеру, колекція самоварів, автентичний національний одяг та багато іншого. Це варто побачити.

Захисник Донецького аеропорту передав у Ковельський історичний музей цінний експонат

Захисник Донецького аеропорту передав у Ковельський історичний музей цінний експонат
Поблизу села Білашів на Ковельщині знайдено металевий хрестик часів Київської Русі. Аби визначити точну дату та історичну цінність археологічної знахідки, музейники звернулися до фахівців.