1. Головна
  2. Новини
  3. На Волині проінспектували хід реконструкції дороги Київ-Ковель-Ягодин

На Волині проінспектували хід реконструкції дороги Київ-Ковель-Ягодин

Хід реконструкції дороги Київ-Ковель-Ягодин проінспектував т.в.о. голови Волинської ОДА Олександр Киричук, - повідомляє прес-служба облдержадміністрації. Нагадаємо, що на трасі Київ-Ковель-Ягодин вже завершують основні види робіт з реконструкції ділянки, протяжністю 4,1 км.

Як розповів заступник начальника управління Служби автомобільних доріг в області Ншан Антонян, розпочали ремонтувати цю дорогу у 2011-му році, напередодні «Євро-2012». Тоді фактично збудували ліву і праву смуги на рівні середнього шару.

Тож, відкоригувавши проектну документацію, цьогоріч знову продовжили відповідні роботи. Нині вже майже завершенні основні види робіт, зокрема на лівій смузі укладено верхній шар та нанесено тимчасову розмітку, аби відповідно до технології стерся асфальт з бітумної плівки. Лише після цього нанесуть постійну довговічну розмітку із холодного пластику.

Загалом кошторисна вартість робіт становить близько 80-ти млн грн. На сьогодні вже освоєно 60 млн грн, або 75 % від загальної вартості об’єкту.

- Залишилося укласти 900 метрів на правій смузі. Також завершуються роботи з облаштування бар’єрної огорожі, що розділятиме смуги. Опісля "перекинуть" рух на праву сторону, аби нанести постійну розмітку. Як "затреться" на правій стороні асфальтобетонна плівка, також нанесуть розмітку. Паралельно монтують автобусні зупинки, облаштовують тротуари, з’їзди, підсипають узбіччя, тобто тривають декоративні роботи, - прокоментував Ншан Антонян.


Так, незабаром завершать реконструкцію цієї ділянки дороги у цьому році. Однак, за словами заступника начальника управління Служби автомобільних доріг в області, нині коригують старі проекти на цю трасу ще на три ділянки, протяжність яких в середньому по 3-4 км кожна. Дорожники області сподіваються на фінансування і в наступному році, щоб продовжувати реконструювати дорогу у напрямку Ковеля.

До слова, фінансування цих робіт йде за програмою, задекларованою Урядом, відповідно до якої упродовж 5-ти років мають реконструювати повністю усю дорогу міжнародного значення від Ягодина до Ковеля. Передбачали у програмі на це 1 млрд 200 млн грн, а 2019 рік став першим етапом.

#РемонтДороги #Благоустрій

Коментарі

Читайте також

У Ковелі ремонтують дороги, двори у багатоповерхівках та водовідведення

У Ковелі ремонтують дороги, двори у багатоповерхівках та водовідведення
Мова йде про вулиці 40 років Перемоги, Винниченка, Володимирську та Дружби. Найближчим часом продовжаться роботи на Відродження: постелять чистовий шар асфальту та викладуть з бруківки тротуар.

На автошляху державного значення М-07 Київ – Ковель – Ягодин тривають ремонтні роботи

На автошляху державного значення М-07 Київ – Ковель – Ягодин тривають ремонтні роботи
Наразі функціонує правий проїзд на ділянці дороги, який відкрито для руху транспортних засобів у двох напрямках: на Люблін та Київ, - повідомляє Служба автомобільних доріг у Волинській області.