1. Головна
  2. Новини
  3. Колектив Ковельського історичного музею привітали з 30-річчям

Колектив Ковельського історичного музею привітали з 30-річчям

Сьогодні історичний музей запросив ковельчан та гостей на свій 30-річний ювілей. Про подію розповідають на офіційному сайті Ковельської міської ради.

Зі святом колектив привітав міський голова Олег Кіндер. Він відзначив, що надзвичайно важливо зберігати для нинішніх і прийдешніх поколінь унікальні цінності історії й культури нашого міста, краю. Він подякував працівникам за самовідданість, ініціативність, за те, що дбають про поповнення музейних фондів, ведуть пошукову роботу, чим збагачують історію нашого народу.

Олег Олексійович разом з секретарем міської ради Вірою Федосюк вручили Почесну грамоту та цінний подарунок директору закладу Маргариті Матвійчук. Начальник відділу культури Вікторія Савлук відзначила Подяками працівників музею.

Чимало привітань і сердечних зичень було адресовано людям, які присвятили своє життя розвитку музейної справи. Вітання від народного депутата Степана Івахіва передав представник благодійного фонду “Патріоти Волині” Павло Самолюк.

Щирі вітання звучали від колег з Луцька, членів Ковельської філії “Союзу Українок”, Почесного громадянина міста, краєзнавця Анатолія Семенюка, директора художньої школи імені Андроника Лазарчука Олени Цьомик. Колективу дякували і бажали творчої енергії, вдалих пошуків, цікавих знахідок, благополуччя і достатків, здоров'я і щастя.

Актори експериментального театру-студії "10 ряд 10 місце" у цей день перевтілилися в історичні персонажі, пов'язані з минувшиною Ковеля. Можна тут було зустріти і князя, який завітав до кузні вправного майстра-коваля і замовив у нього для себе меч. Королеву Бону, а Леся Українка торкалась клавіш старовинного роялю.

Також присутні переглянули фільм про історію становлення музею, ознайомились з фотовиставкою. Гості мали можливість зробити фото біля музейних локацій, брали участь у квесті-вікторині «Пізнання історії мовою експонатів».



#Музей #ІсторіяКовеля #ДеньНезалежності

Коментарі

Читайте також

17 травня у Ковельському історичному музеї - день відкритих дверей з нагоди Міжнародного дня музеїв

17 травня у Ковельському історичному музеї - день відкритих дверей з нагоди Міжнародного дня музеїв
Геологічні породи періоду докембрію, рештки кісток найдавніших тварин, прикраси та зброя часів козацтва, піаніно XIX ст., стародруки релігійного характеру, колекція самоварів, автентичний національний одяг та багато іншого. Це варто побачити.