1. Головна
  2. Новини
  3. 14-ій ОМБр, у якій проходять службу й ковельчани, присвоїли почесне найменування - «князя Романа Великого»

14-ій ОМБр, у якій проходять службу й ковельчани, присвоїли почесне найменування - «князя Романа Великого»

З метою відновлення історичних традицій національного війська щодо назв військових частин, зважаючи на зразкове виконання поставлених завдань, високі показники в бойовій підготовці та з нагоди Дня Захисника України, Указом Президента України нашій військовій частині присвоєно почесне найменування «імені князя Романа Великого». Про це повідомляє пресслужба 14-ї ОМБр.

14 жовтня командиру бригади, полковнику Сергію Войченку Президент України Володимир Зеленський урочисто вручив стрічку з почесним найменуванням військової частини. Відтепер вона іменується 14-ю окремою механізованою бригадою імені князя Романа Великого!

- Кожен із нас, солдат, сержант, офіцер нашої бригади, яка 6-ий рік поспіль самовіддано боронить державний суверенітет та цілісність України та Східному фронті, присягаємося бути гідними нашого небесного покровителя, Романа Мстиславича, Великого князя Київського, Володимирського, Галицького та Новгородського, засновника Волинсько-Галицького князівства, що «кидався на ворогів, як лев, і проходив їхні землі, як орел», вважався сучасниками наймогутнішим із давньоукраїнських князів і за життя не програв жодної битви! Твердою рукою тримаючи зброю, з честю та гідністю, як велить серце воїна та вірність військовий присязі, під синьо-жовтими державними стягами, з вірою в Україну, пам’ятаючи та примножуючи військову велич князя Романа Великого та під покровом Матері Божої, ми будемо захищати рідну землю!, - з такими словами військові урочисто прийняли заслужену відзнаку.




#ВійськоваСлужба

Коментарі

Читайте також

У Ковельському військкоматі готуються до осіннього призову, що стартує 1 жовтня ВІДЕО

У Ковельському військкоматі готуються до осіннього призову, що стартує 1 жовтня ВІДЕО
У військкоматі наголошують, що неотримання повістки з будь-яких причин не є підставою ігнорувати призов. Запевняють, що строковиків не залучатимуть до виконання завдань в районі проведення ООС.

У Ковелі відбувся брифінг військового комісара. Йшлося про осінній призов

У Ковелі відбувся брифінг військового комісара. Йшлося про осінній призов
Наголосили, що за порушення правил військового обліку, неявку за викликом до військового комісаріату без поважних причин призовники притягуються до адміністративної та кримінальної відповідальності.