1. Головна
  2. Новини
  3. Батьки школярів будуть сплачувати штраф за прогули дітей у школі

Батьки школярів будуть сплачувати штраф за прогули дітей у школі

Батьки школярів будуть сплачувати штраф за прогули дітей. Він сягатиме від 850 до 1700 гривень. Про це йдеться в постанові Кабінету міністрів № 684, – пише ВолиньРоst.

- За відсутності учнів, які не досягли повноліття, на навчальних заняттях протягом 10 робочих днів поспіль з невідомих причин або без поважних причин, навчальний заклад невідкладно зобов’язаний надати інформацію службі у справах дітей, а ті в разі необхідності – повідомити поліцію, – йдеться в постанові Кабінету міністрів № 684.

Поважною причиною відсутності дитини в школі є хвороба, відпочинок з батьками або інші сімейні обставини. Один із батьків зобов’язаний повідомити шкільну установу про те, що дитина буде відсутня, і надати письмову заяву.

- Якщо дитина не відвідувала уроки з причини хвороби і зверталася до лікаря, то доказом поважної причини може стати медична довідка. Якщо ж такої немає, то потрібна заява від батька або матері про те, що у відповідний період дитина перебувала вдома під їхнім наглядом. Якщо ж дитина систематично пропускає заняття без поважної причини, а навчальний заклад не має інформації про те, де вона перебуває, то за законом батьків можна притягнути до адміністративної відповідальності, – йдеться у повідомленні.


#Освіта

Коментарі

Читайте також

Ковельським школярам наголосили на необхідності носіння одягу з світловідбиваючими елементами

Ковельським школярам наголосили на необхідності носіння одягу з світловідбиваючими елементами
У навчальних закладах міста поліція проводить заходи з метою попередження травматизму та смертності на дорогах, особливо серед дітей, та поліпшення дорожньої безпеки.

40-річний ювілей відзначив дошкільний навчальний заклад № 7 м. Ковеля

40-річний ювілей  відзначив дошкільний навчальний заклад № 7 м. Ковеля
За цей час його випускниками стали понад 3 тисячі дошкільнят. 20 років поспіль на базі закладу діє дитячий садок-спеціальна школа №7 з унікальною системою роботи з дітьми з особливими потребами.