1. Головна
  2. Новини
  3. Галина Кажан представила у Ковелі моновиставу «Одержима» за поемою Лесі Українки

Галина Кажан представила у Ковелі моновиставу «Одержима» за поемою Лесі Українки

У народному домі “Просвіта” моновиставу «Одержима» за твором Лесі Українки ковельчанам представила талановита волинянка, народна артистка України Галина Кажан, - повідомляють на офіційному сайті Ковельської міської ради.

Мистецький захід ініційований Ковельською філією «Союз українок» за підтримки міської влади.

Подивитись постановку драматичної поеми нашої землячки прийшли люди різних поколінь. І всі вони були зачаровані творчим перевтіленням, професіоналізмом та щирістю Галини Кажан. Вона майже впродовж години тримала зал, заставляла всіх замислитись та прожити твір геніальної Українки разом.

Мінімум декорацій та сценічних ефектів, а лише Лесине слово та майстерна гра. По завершенню до присутніх звернувся заступник міського голови Ігор Прокопів.

- У ці дні ми вшановуємо пам’ять нашої легендарної землячки, класика світової літератури, нашої славної Лесі Українки. Її творчість не залишає байдужим нікого. Незважаючи, що її твори написані понад сто років тому, вони звучать надзвичайно цікаво та актуально. І кожен з нас знаходить у них відповіді на багато запитань, - зауважив Ігор Ярославович та подякував союзянкам за прекрасну ініціативу, адже вони доклали максимум зусиль, щоб ця зустріч відбулась. - Спасибі усім, хто долучився до проведення заходу — відділу культури, управлінню освіти і звичайно ж пані Галині Кажан. Приємно, що у Вашому репертуарі є багато цікавих творів, які написала Леся.

Галина Кажан була дуже розчулена теплим прийомом та компліментами, які прозвучали на її адресу.

- Я завжди дивуюся ковельчанам і тішуся, що коли приїжджаю у ваше місто, то знаходжу тут дуже багато однодумців. Тут мешкають надзвичайно творчі люди. Спасибі усім за підтримку. Ковель — це істинне українське місто, - зазначила вона.



#ЛесяУкраїнка

Коментарі

Читайте також

У Ковелі, Колодяжному та Нечимному письменники п'яти країн світу читали поезію різними мовами ФОТО

У Ковелі, Колодяжному та Нечимному письменники п'яти країн світу читали поезію різними мовами ФОТО
Літератори з Болгарії, Чехії, Білорусі, Грузії та міст України відвідали Ковельщину в рамках Міжнародного літературно-мистецького фестивалю «Лісова пісня». Звучала поезія різними мовами світу.