1. Головна
  2. Новини
  3. Ковель отримає з держбюджету 7 млн грн для нового сучасного приймального відділення лікарні

Ковель отримає з держбюджету 7 млн грн для нового сучасного приймального відділення лікарні

У рамках Національної програми «Велике будівництво» до кінця року добудують сучасні приймальні відділення в усіх опорних лікарнях Волинського госпітального округу. Про це інформує пресслужба Волинської ОДА.

Згідно концепції Уряду, на кожен опорний медзаклад із державного бюджету виділять 7 мільйонів гривень. За ці кошти можна добудувати, реконструювати або зробити капітальний ремонт у приймальних відділеннях, які повинні відповідати затвердженим вимогам та мати стандартний зовнішній вигляд. Для цього у Міністерстві охорони здоров'я України розробили брендбук, на який орієнтуватимуться виконавці будівельних робіт по усій Україні.

Участь у програмі «Велике будівництво» візьмуть 7 лікарень області. Серед них - комунальне некомерційне підприємство «Ковельське міськрайонне територіальне медичне об’єднання» Ковельської міської ради (390 ліжок).

Згідно брендбуку міністерства, фасади усіх приймальних відділень будуть ідентичними щодо кольорової гами та матимуть типову вивіску «ВІДДІЛЕННЯ ЕКСТРЕНОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ».

За задумом урядовців, приймальні відділення мали б мати три входи: в’їзд для автотранспорту ШМД через павільйон або критий навіс, вхід для планових хворих та вхід в окремий бокс для пацієнтів з ознаками інфекційної хвороби.

У приймальному відділенні рекомендують облаштувати рецепцію, консультативно-оглядові приміщення, місця для очікування пацієнтів та супроводжуючих, вбиральні.

У діагностичному блоці передбачають обладнання лабораторії термінових аналізів, оснащення кабінетів необхідним сучасним діагностичним обладнанням та створення усіх умов для проведення успішних реанімаційних заходів.

Завершити усі будівельні роботи планують до кінця жовтня 2020 року.



#КовельськеМТМО

Коментарі

  • Мак
    У Ковелі ті гроші вкрадуть.........
    Відповісти
  • Крупська
    Може вже хватить в цю лікарню вкладати гроші!!Доріг зовсім немає, Ковель в занедбаному стані!!
    Відповісти

Читайте також