1. Головна
  2. Новини
  3. Які підприємства Ковеля та району забруднювали повітря у 2019 році?

Які підприємства Ковеля та району забруднювали повітря у 2019 році?

Головне управління статистики у Волинській області оприлюднило інформацію про стан довкілля в м. Ковелі та Ковельському районі у 2019 році.

У 2019 році від стаціонарних джерел 24 підприємств та організацій в атмосферне повітря потрапило 509,5 т забруднюючих речовин, що на 28,2% більше, ніж у попередньому році. Найбільше (майже 65% загального обсягу викидів) до атмосфери потрапило метану, твердих суспендованих частинок та сполук азоту. Крім того, викинуто в повітря 44,4 тис.т діоксиду вуглецю, який впливає на зміну клімату.

Основними забруднювачами у місті були «Волинське лінійне виробниче управління магістральних газопроводів», підприємство теплових мереж «Ковельтепло» та ПАТ «Ковельське шляхово-будівельне управління», на які припало 84,7% викидів, у районі – товариства «Віра-1» та «Укрдорс» (86,9%).

За попередніми даними, у підприємствах та домогосподарствах у 2019 р. утворилось 26,5 тис.т відходів І–ІV класів небезпеки, з них відходів І–ІІІ класу небезпеки – 25,5 т. На кінець 2019 р. в місцях організованого складування накопичено 108,9 тис.т відходів ІV класу небезпеки, або 1,3% загальнообласного обсягу.

На охорону довкілля підприємства та організації спрямували 34,1 млн.грн, з яких 5,4 млн.грн становили капітальні інвестиції, решта – поточні витрати. Головним напрямком екологічних витрат було очищення зворотних вод (77,5% загального обсягу).


#Екологія

Коментарі

Читайте також

У парку імені Шевченка в Ковелі висадили 18 кленолистих платанів

У парку імені Шевченка в Ковелі висадили 18 кленолистих платанів
Саджанці придбали за кошти міського фонду охорони навколишнього природного середовища. Платани відносяться до орнаментальних листяних дерев, мають декоративну цінність, витривалі до нестійких природних умов.