1. Головна
  2. Новини
  3. Чи підуть ковельські діти 1 вересня до школи?

Чи підуть ковельські діти 1 вересня до школи?

Управління освіти на численні звернення батьків повідомляє, що для більшості учнів новий навчальний рік розпочнеться традиційно і 1 вересня діти підуть до школи. Про це пишуть на офіційному сайті Ковельської міської ради.

Навчальний рік в Україні розпочнеться відповідно до одного з трьох варіантів. Рішення щодо обрання сценарію, за яким буде відбуватись навчання, прийматимуть регіональні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, залежно від особливостей епідситуації в конкретному регіоні.

- Спільно з МОЗ ми здійснюємо моніторинг епідеміологічної ситуації у кожному регіоні та розробляємо можливі сценарії. Найближчим часом будуть впроваджені відповідні алгоритми, про що МОН надасть докладні роз'яснення. Також не виключено, що навчальний процес може відбуватись у змішаній формі, – про це зазначає в.о. міністра освіти і науки Сергій Шкарлет.

Планується, що при низькому рівні захворюваності відвідування закладів освіти буде дозволено у звичайному режимі.

Якщо у регіоні буде зафіксований високий рівень захворюваності, тоді освітній процес забезпечуватиметься дистанційно.

Разом з тим, у Міністерстві освіти і науки схиляються до третього і найбільш імовірного варіанту при середньому рівні захворюваності. У цьому випадку навчання проходитиме як дистанційно, так і в закладах освіти.


#Освіта #Карантин

Коментарі

Читайте також