1. Головна
  2. Новини
  3. У польській школі в Ковелі відзначили переможців конкурсів

У польській школі в Ковелі відзначили переможців конкурсів

9–13 листопада в польській школі при Товаристві польської культури в Ковелі пройшли під знаком Дня Незалежності Польщі, - повідомляє Волинський монітор.

На уроках учні вивчали найважливіші події, що призвели до відновлення Польщею незалежності в 1918 р. через 123 роки неволі, та переглядали фільми і презентації про видатних постатей польської історії. У вівторок учні вивчали історію гімну та заспівали його в різних групах у рамках акції «Школа до гімну» і тим самим уже не вперше приєдналися до спільноти польських шкіл зі всього світу.

У п'ятницю, 13 листопада, відбулося вручення нагород і дипломів учням, котрі взяли участь у конкурсах на найкращий малюнок та із декламації віршів із нагоди Дня Незалежності Польщі. В категорії «Малюнки. Дорослі» І і ІІ місця зайняла учениця Тамара Килиба. ІІІ місце посіла випускниця школи та багаторічна аніматорка культури в ковельському середовищі Наталія Балецька.

У категорії «Малюнки. Діти й молодь» І місце зайняла Богдана Жуковська, ІІ – Анна Рабчук, ІІІ – Кристина Жуковська. В категорії «Декламація патріотичних віршів» перемогла Наталія Балецька, ІІ місце посіла Софія Глинюк, а ІІІ – Наталія Жирицька.

Усі раділи, що випускники відвідують школу й підтримують учителів та учнів добрими словами і діяльністю. У п’ятницю школу відвідали Яна Вишневська та Юлія Сех. У конкурсі також взяли участь у режимі онлайн Софія Глинюк та Наталія Жирицька, які зараз навчаються в Польщі.

Переможці отримали нагороди, а всі учасники – дипломи та солодкі подарунки. Цього року до складу журі увійшли Габріеля Возняк-Ковалік (ORPEG, Луцьк), Маріанна Серока (ORPEG, Тернопіль), Генрика Мочала (ORPEG, Шаргород), Анатолій Герка (голова ТПК у Ковелі), Вєслав Пісарський (ORPEG, Ковель) і Пьотр Ковалік (ORPEG, Луцьк).

Патріотичний тиждень відбувся в рамках проєкту «Біло-червоне ABC. Підтримка розвитку польськомовної освіти в Україні», що фінансується з коштів Канцелярії голови Ради міністрів РП у межах державної підтримки Полонії та поляків за кордоном.

Вєслав ПІСАРСЬКИЙ,
учитель польської мови, скерований до Ковеля організацією ORPEG

#польща_україна

Коментарі

Читайте також

17 березня евакуйованих з Польщі заробітчан привезли у Ковель

17 березня евакуйованих з Польщі заробітчан привезли у Ковель
Завдяки злагодженим діям прикордонників, представників влади та небайдужих активістів, вдалося евакуювати велику кількість громадян України, які стали заручниками ситуації, - повідомляють у Волинській ОДА.

У Ковелі побували прокурори з Національної прокуратури Республіки Польща

У Ковелі побували прокурори з Національної прокуратури Республіки Польща
Вихованцям школи, що діє при Товаристві польської культури, вони привезли планшети та альбоми, придбані за кошти Національної прокуратури Польщі та Інституту національної пам’яті.