1. Головна
  2. Новини
  3. У Ковелі провели уже десять успішних операцій на відкритому серці

У Ковелі провели уже десять успішних операцій на відкритому серці

Ковельське МТМО інформує про десяту успішно проведену операцію на відкритому серці.

На фото пацієнт на третій день після складної операції на відкритому серці в умовах штучного кровообігу, яка була успішно проведена в суботу в Ковельському МТМО.

У лікарню хворого доставили з діагнозом ішемічна хвороба серця, ФК3, мітральна недостатність. Він приймав до 10-ти таблеток нітрогліцерину щодня.

Командою кардіохірургів, трансфузіологів та анестезіологів проведено аорто-коронарне шунтування та пластика мітрального клапана. Операція тривала 3 год. 40 хв. Втрата крові - 250 мл.

- Наразі пацієнт почуває себе задовільно. Через 2 дні готується до виписки та вже активно планує ведення свого великого господарства, - зауважують медики у дописі на сторінці МТМО у соцмережі.


Ще 4 пацієнта готуються до подібних операцій до кінця тижня.

Нагадаємо, що 18 вересня у Ковелі вперше в Україні у районній лікарні проведено операцію на відкритому серці з повною його зупинкою в умовах штучного кровообігу. Це унікальний випадок проведення операцій такої складності в районній лікарні.

#КовельськеМТМО

Коментарі

Читайте також

У Ковельській дитячій лікарні обладнали сучасну ігрову кімнату для маленьких пацієнтів

У Ковельській дитячій лікарні обладнали сучасну ігрову кімнату для маленьких пацієнтів
Тепер діти, які лікуються у стаціонарі, можуть з користю провести своє дозвілля та відволіктися від медичних процедур. Отримані позитивні емоції сприятимуть швидкому одужанню.

Ковельська лікарня отримала медикаменти для проведення складних операцій на серці

Ковельська лікарня отримала медикаменти для проведення складних операцій на серці
Це передбачено умовами субпроєкту, в рамках якого для Ковельського МТМО торік було придбано ангіограф. Отриманий препарат «Йогексол» використовують при стентуванні та коронарографії.